måndag 14 december 2020

Film som knäcker...

 När allt färre ids läsa böcker själva (med ögonen!) och bloggande helst tas del av filmledes, är det tursamt att även Blogger har en knapp för infogande av filmat matrial! Synd att filerna lätt blir för stora..

Annars kan jag tycka att man stökat till möjligheterna till snygg layout, allt eftersom tiden gått. Det tillåts fult utstickande foton, och helt nya stycken istället för radbyten..

Dags att klämma in extra inlägg ändå, innan året tar slut! Vill inte försvinna från era flöden! 🚴💨📱


För extra energi genom vinterslasket, och som ett något tandsäkrare alternativ till kall knäck, kommer här en sats med "Runes energikaka". efter tips från cykelforumet Happyride. 

Det går åt 1dl socker, 1dl grädde och 1dl sirap till smeten. Slå även tidigt upp 7dl matigt boss i en degbunke! Mitt val föll på ett basic fruktmusli. Sedan är det bara att stå och veva en hiskla lång stund, tills knäcken håller för att få fasta droppar i kall-vatten. När den biten fungerar, rörs smeten ner i muslit, och allt hälls upp på bakpapper. För att snabbt och ihärdigt tryckas/strykas ut till kex-tjocklek, och skäras till kopior av svindyra "energybars"! Smaklig spis. 

Mindre smakligt, Försäkringskassan!      Svenskt matsvineri, drabbar hushållen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar