lördag 4 september 2021

September!


Full aktivitet på byn. P-O och blomman  kom till sitt  i onsdags. Finns tjockt gräs åt dem med..  Rune sätter takplåt mellan ved och källarväggar, mot markfukten. Hoppas att det skall lufta tillräckligt? Pannan håller då varmt! Här är svalt på morgnarna, och tid för rulltårta i ugnen. 34:an är också på plats, hos sig!

Den andra sopades det inne och byttes handdukar framför sopsorteringen. Lämpligt när det ändå regnar ute.. Farmor Ida's lakan lagades på gammal Singer, efter att ha fastnat i en stålkorg. Fina monogram var det då.. 


Förmiddagstur till Höksjön, med fika åt alla och en "var". Hann precis åter till stugan, innan snabba regnskurar var över oss. Hundens mattor och filtar är daskade  och piskade med motormunstycke. Vi är glada för alla bär som redan blivit plockade, och för en regnbåge som slutar i vår dunge... (hemlig plats!)


Lördag, och det knarrar kyligt i gräset! Blåser förstås, idag också.. Hög tid för surströmmingsklämmor! En fin årgång. Kaffe och tårta på det, innan cykeltur till kronhjortars tibetanska strupsång.

Vet inte vad fynd som görs i skrothögen? Lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar