torsdag 30 september 2021

Stugpyssel

 


Trotsar snuvan på måndagen, och åker solbelyst med moder till stugan. Inte helt igengrott, men ändå tid att låta gräsklipparen plocka upp svamp och tidig lövfällning. Kopplar in bilbatteriet på längre laddning, och sätter hunden på urladdning kring gräsmattan!


Tisdagen är något grå, men lämpar sig för mer gräsklippning. PeMo tar upp för högre garagedörr hos grannen. Pålitlig hantverkare, som vi gärna anlitar. Själva måttar vi dock för nya källargardiner. De görs av café-gardiner. Vi äter gott, av fräs på spisen, samt lax. I Göteborg tar en svensk man till sig den nya kulturen.. och spränger! Honom hänger man min sann ut direkt, med namn och foto. Jämlikt?

Igår östes och vändes båten på land. Har god hjälp av jagande värmlänningar till det. Trevliga nissar! Snabbt ordnat, och sedan kunde vi själva lugnt starta koket av ärtsoppa. Ärtor som numera kräver ett dygn i blötan,  före kok? Blev väldigt lyckat! Gav kraft att klippa färdigt, där ute.


Så har vi torsdag, den 30:e september. Morfar Helges namnsdag. Det duggar och känns lite märkligt, att se på sakerna som finns kvar efter honom. De passar in bra här, i mixen av ärvt och fyndat gammalt. Mormors degpaddel efter hennes moster Augustas man Karl, ger oss än idag nybakat rågbröd i ugnen!


Eftermiddagen avrundas på utbytta pedaler, med en genom-körare av hunden. Han propsade på det! Är nu mycket gladare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar