söndag 10 oktober 2021

Dyster tid

 Gick mig ut, för att fota höstens alla vackra färger… Klev fel någonstans?


Var ändå en fin dag, mellan de uthålliga regnen. Tomten rensades på pinaler, som annars kunnat svepas runt i stormovädren. I den vevan återfanns hyllkonsoller, från förra varmgarage-epoken! Återstår att hitta de långa vägg-skenorna?

Huset sopas på alla våningsplan och torrbollar kollas. Hinns med att göra en till rulltårta  innan trekaffet. Ett bra sätt att få undan några ägg på.

På torsdagen blåses vattenledningar och sänks gradtalet för luftvärmepumpen. Det är för varmt och blött, för att vintra huset än. Läskigt, att både bensinpris och elpris nått rekordnivåer i Sverige! P.g.a. det skenar matpriserna också. Sjukpensionerade hänger fortfarande inte med i kostnadsutvecklingen. Om vi så dräper oss här, har det ingen inverkan på övriga världen. Vi borde rena, där procentsatsen har betydelse. Stoppa mass-aveln av nya människor.


I Umeå är gräsytor plaskblöta, när nytt körkort skall hämtas ut. I brevlådan väntar litteratur från både dansk och svensk pipklubb! Mysig läsning i höstmörkret, medan 80-årig granne blir våldsamt rånad utanför sitt hem! Av "män" i plural. Fega uslingar. Nu först börjar man tala om att omplacera ovaccinerade anställda, då de riskerat andras liv och hälsa. Ödestroende egon, i "enkla arbeten".. Så nedlåtande, mot seriösa arbetare. Tacka Löfven för det!


Jag får annat att tänka på, när Jeanette sover över från torsdagen till lördagen. Mysigt med sällskap. Småpratar lite. Blir handlat ett kastspö åt henne, inför nästa sommar? Hon och väninnan ser Dune på bio.... Lite väl lång, blev betyget.

Själv laddar jag för kommande bil-stund i garaget, med underredsmassa på ett par ställen. -Är ändå laglig tid för vinterhjulen. Sveper förbi moder på söndagen. Kompletterar med ventilhattar, på hennes cykel. Äter och pratar tillsammans. Vägen via Universum, saknade galler över en dagvattenbrunn! Vem som behövt det? Nära att hunden ramlade i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar