torsdag 11 augusti 2022

Ombytligt väder!


Skriver ofta grått, kallt och blåsigt i olika följd på morgnarna, men sedan kan det snabbt växla mellan det och ilsket soligt också! Eller åtta mm regn, som i lördags.


Blir inte mycket gjort sådana stunder. Kroppen saknar det där sista mphfet! Får duga med byte av CD-skivor i bilen och att försöka baka rulltårta. Ibland kan den bli bra! Så spelar vi våra spel.. Funderar på att göra en vindflöjel till allt blås-vädret. Vi hade en konstapel på gården, när jag växte upp. Den var efter farfar på 50-talet, så tidsmässigt stämmer det in! Sticksåg.

Söndag var lämplig att arbeta på(!), då temperaturen var skön. Jag både slog med lie, grepade, grävde och kärrade tre lass med jord till nytt potatisland. Där kanske det passar bättre med en fladdrande skata?

Måndag var faktiskt solig! 😲 Peppad av resultatet, fick det bli ett fjärde och även ett femte kärrlass matjord. Smakade bra med fika och spel i solhörnan, efteråt. Välbehövligt kvällsbad i sjön.


På tisdag ritas en skatformad flöjel ut, efter att ha sett idén  med en mås. Vädret är finare än utlovat, så vi tog oss en varm tur till Höksjön. Lillstugan är ännu i gott skick. Vi fick möte med en fjärde, vackert hornförsedd ren, innan ett lätt dugg började. 
Plogpinnarna har satts ut längs bilvägen! Sköna uppvaknande, om att sommaren inte blev av.. fast det är varmt och kvavt på natten!

Onsdag sopas det rent på alla våningar, och byts ut fuktslukare. Vi lagar till god kyckling från grunden, i täckt ugnsform. Solen vaknade till liv, ordentligt på eftermiddagen. Vilket gjorde sjöbadet lite enklare.. Om än inte särskilt varmt.


Det skulle ha varit vackert idag, men morgonen var blöt och sedan har det blåst ordentligt! Vi har hållit oss inne, med textilinventering samt pratsam granne. 🙂 Han gav mig nyckeln in till sitt garage och skottkärran. Så kan jag lassa vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar