onsdag 9 november 2022

Snön har kommit

 Efter enbart grå dagar med svarta eftermiddagar, börjar det arta sig? 

Den fjärde oktober fick jag igenom ett byte av husets takfläktslager för ventilationen. Äntligen blev det tyst på yl-vargen, som gjort insomningen påfrestande. Varför ingen annan har hörseln i behåll, är bara tragiskt. Så höga ljudvolymer överallt! Bytet gick snabbt och smidigt  när det väl gjordes. 


Hunden och jag firade tystnaden med ett öra, hos kontantvägrande Arken Zoo. Det hade kunnat bli en 350kr Mumin-skål till 10-års jubileet på farsdag, men vill de inte ha kontanter skall det inte ges någon vinst heller! Jag går inte dit någon fler gång. Jula fick återgå till kontant-hantering,  efter kundminskning. Själv tar jag ut kontanter varje månad,  för att fler skall få behålla sina arbeten. Det minskar bidragsbehoven och tiden till förfall.


Betalar sophämtningen hos Åsele kommun. 800kr  för sopor som aldrig hanteras av dem, utan tas hem! Det är smart uträknat, för en kommun på nedgående. Tur att andra dräller sitt överskott omkring sig! Hundringar längs hundpromenaden.. -Blev till orkidéer från Bahaus, på söndagen. Jea bjöd på mättande Frasse-mål, efter "shoppingen". Att det regnade, gjorde inte så mycket.


Måndagen var likaså grå-blöt, med Myzan på förmiddags-promenaden. Sedan fyndades det en  original "Butter" Disney-mugg, till mjölk-slattarna som delas med hunden.  Denna gång kontant, 15kr!  Det blir fler besök hos Rebuy!


Igår tinade aldrig isen på vattenpölarna. Vägarna var rena, så man gott kunde ta med sig hunden in hos bekanta. Utan att stöka till det. Efter promenad med Myzan, lämnades köttfärs hos vant-stickande moder. Åt lunch där, kollade bilbatteri och återvände med kaffe, bröd och ärtsoppa. Möttes av ny korsordsvinst från RökRingar. En Triss nitlott. 😖 Nåja, det påminde mig om raden av auktionspipor! Det blev ett häftigt bud-krigande, vid åttatiden på kvällen! FMTM och jag delade pipsmak, men gav oss vid ungefär samma prisgräns, då nya nick tog över. Snittet passerade nivån på Svenska pipklubbens auktion!


Idag vilar ett lugn över området, efter att ett tunt snölager lagt sig. Ljust, torrt och fräscht! En stund. Gårdens avklippta cykellås förbleknar, när man läser om storstöld av 100-talet fabriks-nya Scott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar