onsdag 10 maj 2023

Lingongrovan åter

Matpriserna tvingas ner på mänskligare nivåer ett tag, igen. Regeringen är inne på att fimpa reduktionsplikten för bilbränslen och värmen ute minskar energibehovet. Lingongrova fås alltså för 20kr, som vi var vana. Istället för 39 som det skenade till!


Det går att slappna av mer och göra det trivsamt hemma, med en våttork av golven. Eller korsord ute i solskenet.


Fyra dygn efter tand-dragningen är jag fortfarande påverkad. Låg i sinnet och utan både smak och temperatur i tandköttet? En lördag då engelske kung tampong blir renförklarad och insmord för sin äktenskapsbrytande Camilla hästansikte. Riksregalier släpas upp till katolska seder i en angloamerikansk kyrka, med hindu som högläser bibeln för kvinnliga präster... och vår egen horkarl i tiden. Vilket trams!

Hemma fylls trapphuset av stanken från all världens oventilerade matlagning, medan sexgungans fängelsegårds-belysning lyser upp min sovalkov.. Nu vill jag bort! Lämna de förvuxna "fyraåringar" som tror sig äga min hund och informationen om mig.


På måndagen var sista promenaden med Myzan, innan stugsäsong. Parkeringar och gårdar sopas och blåses av, så att allt dammar igen och sopade ytor åter blir grusiga. Markservice är så duktiga på sådant. Lämnar oljudet, för en snabb uppdatering av mobilens program.

På tisdag var det morgontid hos tandhygienist. Tandsten och fluorpolering  efter tjugo år! Mycket har hänt på utrustningssidan. Saker som "ultraljudstvätt".. Kändes väldigt fräscht efteråt. Nu börjar dessutom övriga munnen på att återkomma också. Smak och temp som vanligt, på eftermiddagen. Det är bra, när stugan skall startas upp!  Joffi får sina klor klippta ute på gräsmattan, i strålande sol. Rebecka träffas på i sitt garage, så hennes hundkärra får hjulen servade inför sommaren. (Vi har likadana vagnar) Disken avklarad och Rebuy besökt. Det flyter verkligen på bra nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar