onsdag 24 maj 2023

Vi är nöjda


Lördagen bjöd på mer sol, och lätt blåst. Vi var alla lite värmetrötta och slöa efter fredagens cykeltur. Moder kämpar på med överlappande fingrar. Jag kunde samtidigt inte helt låta bli grinden in till solhörnan. Den övre regeln var genomrutten under plastfärgen! Ändå hållit sedan 1983? Virke hade jag, liksom nya skruvar. Tog inte så mycket tid, att förlänga dess liv något.

Gräset låter vänta på sig under all mossa. Istället byttes handbromsreglage och wire-kit ut på mammas blå Monark. Mindre motstånd, bättre verkan.


Söndagen är mäktosamt fin från start. Bara tillfälligt blåser det upp. Tar mig friheten att klippa gräset åt Rune, innan det blir för tjockt och högt! Sedan har vi gott om tid för både spel och sol. Jonas foderbaljor för tankarna till ett eget utebadkar..


Fjolårets slit med att göra ett litet potatisland, tas nu tillvara. Litet var ordet! Endast åtta potatisar ryms, om man skall följa anvisningarna om avstånd och djup. Vi får hoppas att det blir några kok åtminstone. Kanske kan utöka, om resultatet blir bra?  Måndagen var skön. Vi fick sova ut på morgonen, utan att svettas.

Det kan man inte säga om tisdagen. Upp med kissnöd, först min och sedan hundens.  Förmiddagen blev lång och rymde så väl maskrosplock, som behandling av mögelprickar på källarväggen. Det är inte så dramatiskt. Dränering från 50-talet..  Mamma lagade till sju portioner ärtsoppa. Överskottet är nu i frysen. 
Hunden följde med, när jag gallrade i vinbärsbuskarna. Nya stag behöver snickras till!  Åska mullrade över våra huvuden, och vid middagstid kom behövliga regnskurar på potatisland och gräsmattor.


Idag skall vara skräpväder, så rulltårta och tjockpannkaka i ugn står på schemat. Hunden valde moder till att gå morgonpromenaden, och sedan har det hunnits med Fia-spel efter frukost. Antagligen hinns det med lite mer gräsklipp snart också? Nya maskrosor har redan hälsat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar