tisdag 30 maj 2023

Ogjorda ärenden

Åkte hem till elräkning den 25:e. Kyla och blåst hade redan tagit över, när bäste stuggrannen överraskande stod blåklädd på bron! Han var olyckligt utan batterier till värmekontrollen.. Verkade på gott humör och mera kraftfull. Går ändå mot 90!


Efter några år hade han med sig en ersättare till maskrosplockaren som gav upp. Låg intill nyköpta hundburen i bilen. En bil som nu planeras bli utbytt! Det är go i pip-gubben.


Hemma igen på gården, väntade grannar med kladdkaka och grädde! Det var kyligt även här.. Dux-sängen var skön, med extra filt ovanpå täcket.

Tog god tid på oss på fredagen. Betalade räkningen minutiöst, innan blåsig gubbdagistur för olja, till utemöbeln. Hann knappt hem på dagen, innan  det kom en hagelskur! Kall även  den. Segade på, fram till tvättpass på kvällen.
Noterade lördagen som solig, men drog ändå på mig nackvärk i blåsten. Behövde  ta hem hundkorv!
Söndagen visste vad den skulle innehålla m.a.o.. Passiv innedag undan isvindarna!


Måndag med nya tag. Tog hem en låda Dentastix, samt linolja till fönstren. Möttes av pratsam Maria-granne och fick en bakplåt plantor!  Avrundade med kalla, regnvåta grustassar över rumsgolvet.


Idag skulle tandläkare ha lagat min tand, efter enkom bilresa hem, men de avbokade plötsligt sin nye kontantkund!  Fullbokade och med sjukdom.. tur att bensinen då är billig?
Hittegodscykeln som väntats på inför torsdagen, har nu väldigt SENT hittat sin ursprunglige ägare? Så där väntades också i onödan. Blir att fortsätta leta projekt, efter drevbyte på moders stugcykel. Går upp till 18t bak. Det ligger i packningen, bakom fåtöljen.
*Piporna går på auktion i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar