lördag 30 mars 2024

Inga påskkärringar längre..

Väderleksprognosen missunnar oss det fina väder som vi fick på torsdagen. Soligt, fint och med skön luft! Räkningar drogs tidigt, innan påskhelgen tog vid. Innergården var helt tom, kändes det som. Inga skrikiga ungar! Inte hade jag några projekt heller.. Skickade en hälsning till P-O, utan att det kommer något svar? Hoppas att de är iväg på någon gemensam semester, innan behandlingar suger upp all ork igen?
Vi tassar runt på svall-isen och hinner heja på mamma vid lill-Coop. Butiken nere i centrum har man förstört, med innebrännar-labyrint och självscanning. Allt emot de äldre och sköra människorna! De skall numera omtänksamt skuffas runt med omskrivet misshandlande taxibolag, eller krockas med ryckig  afrobuss bland o-sopade bilar. Det är "solidariskt", mot den explosiva brotts-importen!
Nåja, trevligt att få ses en extra gång.
Först senare på kvällen, kom det omtalade regnet. Skänkte nyspolad is i helgtrafiken. Lämpligt för varmbad och svensk ensam-TV..


Hade varit roligt, ifall jag kunnat fylla på med något trevligare för långfredagen. Men, den skall ju upplevas som lååååååång! De invirade, muslimska grannarna stod för det påträngande matoset och oljuden i trapphuset, medan 20 kg hund och jag vördsamt rullade runt på golvet inne hos oss själva. Leif hade åkt upp till sina föräldrar och lillasyrran, så därifrån var också.. lugnt. Hördes vara rejält med inlands-snö. Om jag kanske skulle beställa traktor till stugan? -Nja, somnade ifrån den tanken tidigt, och vaknade först vid tre på morgonen! (Märkligt program på TV:n.) Hunden låg långt in under sängen, och  var ovillig att alls gå ut! Blev dock intresserad av de många rådjursspåren i nysnön, när vi kom dit. Mycket spännande dessutom! Blir nog ingen löshund av honom i sommar.. Får försöka sitta stilla i solhörnan! 🤪🥴 Skrytiga hundägare betalar ju gärna 300kr om dagen, för just stillasittande förvaring.. Det är klass?
Nej, ut med oss! Nu blir det solig bike-joring, i snömodden. Morsa på gamla bekanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar