onsdag 30 januari 2013

Underbara busväder! Vilken härlig dag det blev.

Hade egentligen räknat bort den här dagen, när det damp ned en lekinvit på FB. Det var matte till en halvårig Shilo shepherd, en av alla amerikanska förvandlingar av normalstora raser.. Inte en godkänd ras än, men fin! 39 kilo valp, på väg mot 60?

Valpen och jag laddade mjukt på morgonen, med lite bonding, och så hann vi träffa grannens oidentifierbara retriever-stora blandning Wilma, 7. Fortfarande valpig, men så genomsnäll och fin. De två lekte kvar på stället, med växelvis inbjudningar till lek, och var sina gånger över- och under-lägen. Så skönt att se!

In på lunch, packa lek-ryggsäcken, och så i väg att möta denne Ulrik, med husse i djupsnön 1.5h.. Ulrik är STOOOOOR!  :D  Spännande stor, och lagom klumpig för lilleman att terrorisera.
För att vara sex månader, tycker jag han hanterade en mindre valp fint! Inga kross- eller bit-skador i ivern. Snabba brytningar på kommando, och så fick de hämta andan ett tag. På´t igen bara! Helt oförskräckt.
Lillen tycker inte om vissa skall, då blir han lätt ängslig. Mamman var hård ett tag.. Så andras skall, när de är glada och vänliga, är bra övning! Han behöver inga dåliga erfarenheter.
Det ligger på mig, att fortsättningsvis hitta sunda, stabila lek-kamrater åt honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar