lördag 24 augusti 2013

Akelius river ut helt nytt, på vår bekostnad. För högre hyror.

Just nu går Akelius emot allt som sades vid infomötet. Nyrenoverade lägenheter rivs ut igen och görs om enligt stereotypen för chockhöjda hyror.

Ute ligger nya Blanco diskbänks-hoar,  komplett med nya avloppsrör och dyra LG Collection laminatskivor. 
Tillbucklade och knäckta vid rivningen. Kan bara glädja mig, med de som finner användning för grejerna och "räddar undan" dem. Även om inte heller det är helt rätt att göra. Men vi hyresgäster har redan betalat skrotet, i omgångar! Fortfarande, den23:e oktober 2013, kastas nya kök ut i containrar.
På gården prövas, om inte samma parkeringsregler skall gälla alla registrerade fordon med förbränningsmotor? Eller skall vi ha kvar oljeläckande, högljudda mc:n, som varmkörs mellan stenväggarna? Samtidigt som de parkerade, effektivt blockerar räddningstjänst, post och taxi.

Hemma har det satsats slantar på hunden. Färsk-mat och smart textil, inför det stundande snögloppet. Ibland känns det som om att gammel-hunden kanske hade det snålt? Men han fick vara väldigt mycket hund! Människor talar varmt om honom ännu.
 

Med den nye, så är jag blödigare. Tänk, att faktiskt få ha sådan tur en gång till! Inte ett endaste problem hittills, om vi bortser ifrån viktigpettern i matfrågor. Inte en smitning att tala om. Går lös vid sidan om.
Han kan gott få njuta av lite lyx och flärd genom åren?

Så även om jag syr hund-kläder själv, fick det bli Hurta idag. (Storlek 50cm)
Vind- och vatten-avvisande, utan att orsaka extra värme åt pälsbollen. Känns vettigt? Tryckta och insydda reflexer. Lite skrytiga loggor på sidorna..
Svart fick passera denna gång, då han själv ändå är det? Annars syns en bjärt färg tydligare i trafiken! Får nog även bli en dragråttan X-backsele framöver, strl 2.. Röd, med reflexer invävt! (Tror gamlingen hade en större Björkis Nomesele?)

Dagarna bjuder på solsken, kaffe och mycket umgänge med grannar! "Valpen" jagar belåtet runt med Atos, Freke och Klöver på gräsmattan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar