onsdag 28 augusti 2013

Packad för ny stugvecka

Glöm farthållare och krock-kuddar som förlänger vårdköerna. Här är det packat, med lien omkring halsen och grepen i ryggen! Nya madrasser och plastmattor ligger väl skyddade i skuffen däremot. Med följer material till en oljetålig tvättbänk i garaget (fick en helt ny FMM köksblandare idag), och skivor för ett par åtskilda hobbyhörnor. Planerar bl.a. för ett mysigare loft i förrådet, där man skall kunna köra airbrush och el-lödningar.

Kommer dock främst att rikta in mig på de kalkade källarväggarna denna gång? Få dem vita och fina igen.

Mat har vi med oss ordentligt, men blir nog inte borta fullt två veckor? Börjar bli fuktigt och svalt, långt in på dagarna. Får ta vara på soltimmarna!

Lämnar stan, med en nya bekantskaper påbörjade. Känns bra att komma tillbaka till! Människor man kan träffa och trivas med i nuet, utan att det skall höras trötta repriser på allt som annars är jobbigt. Det är inte därför man träffas och planerar ha trevligt ihop? Vart far då tiden, för båda att byggas upp på?

Mina by-grannar och jag, har alla bagage bakom oss. Vi vet om det, var och en. Men vi försöker göra något bra tillsammans! Det är vad som lyfter oss. Vi ser och hör, när ngt. blir för tungt att gå in på. Då finns vi där istället. Vi är, vi gör och vi trivs. Med så mycket annat! Utan att racka ned på hur den ene eller andre löser tillvaron. Det är deras sätt att hantera vardagen. Målet är att det skall fungera bland oss. Där är inte ngn. skyll dig själv-mentalitet mot drabbade. För vi har alla olika starka sidor att bidra med. Olika kunnande och kraft att ösa ur. Däremellan träffas vi, och äter gott. Hjälps åt och mår så bra vi kan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar