söndag 18 augusti 2013

Åter med internet

Vilka sköna veckor med ute-bad det varit!
Inga direkta planer fanns, utan det togs med 240 liter jord och några penslar.

Det blir ändå pysslat, mest varje dag. Hemvirkade sängöverkast, lades ut på fyra sängar. Trapphus-fönstret fick sig ny gummilist, och en gardin virkad i fisknäts-garn. 50-tals bäddsoffan skumtvättades.  Köksbordets  vaxduk klipptes till, medan tungan nervöst hölls rätt.. Blev en härlig skillnad? -Mönstret Picknick började Marianne Westman med 1952. Rörstrand använde det senare på flintgods. Först 2009 startade ett samarbete med Almedahls, för textil.

Medan fladdermössen ljudlöst fångade mygg på tomten, rensades dike och dunge från sly.
-Dock på felaktigt vis.. Man bör kapa slyet högt på senvintern, medan det är skare. Då dräper de blivande träden både sig själva och sina rotskott. Jag ville dock inte lämna några "spjut" kvar, att spetsa studsande hundar på? Det får bli ett annat år!


Jord lades ner i de rot- och sten-hål som åstadkommits i gräsmattan.
Nu var det bara att springa på med gräsklipparen! (Hittat några gran-stubbar ytterligare i.o.f.s..)
-Passaten har tvättats, polerats och ordnats en del plåtjobb på.


Marianne Westman, 24-600kr
På byaloppisen fyndades en "Mors godaste sylt", från Rörstrand. Helt i nyskick! Till pojkrummet hittades en inramad korsstygnstavla med älgmotiv. En härlig känsla, då den gjorts med de garner man haft till hands.. 

 


I köket byggdes merparten av ett fläktskåp. Blev genast trevligare, även om grå-färgen inte kommit på plats än. Skall filas i hålet, för skönare passform.
Luckorna återsåg sina rengjorda Trycko- och snabel-handtag, för en tid.. -Återstår att måla luckorna ett varv ytterligare.



Det har spelats kinaschack och krocket. Det senare med fyra-årige samepojken Isak. (Killen cyklar redan på bakhjulet!) Hans renvallande hund och min, rullade glatt över tomtgränserna. Tak-stegar och orglar har också bytt gårdar.
Den gemensamma vattenreningen, fick 500kg ny sand. Både färg och smak på vattnet försvann! Mycket positivt. Firades med fyra timmars gemensam middag hos ena grannen. Tillsammans med många roliga berättelser. Erfarenheter från alla håll.. (Här är det Net one som gäller, för internet!)

Den egna källaren, har jag också hunnit vara ner i, och stålborstat de kalkade väggarna i vedrummet. Först har de behandlats mot sporer, då källaren varit vedfylld! Ser ut att kunna bli riktigt fint. Tänkbart utrymme för en bastu?






Mamma och jag cyklade iväg till naturskyddade vatten en sväng, medan hunden fick springa de två milen. Underbara ställen, med grillning i  häststall från byns glansdagar.
Hemma väntade surströmming för andra gången, denna sommar. Med glass och likör!


Nu är det är inbokat för bastu.. Skall bli skönt med värme! Mest badat i sjöar, eller duschat under trädgårds-slangen. Sådant börjar bli svalare nu.  

2 kommentarer:

  1. Det ser onekligen mysigt och rogivande ut :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det infinner sig direkt, när man hamnat vid köksbordet.. eller ute i trädgårdsmöbeln.
      Blir bara mysigare! Nästa sommar, kan det så vara dags för vardagsrummet. Avlägsna papp-taket, grunda/måla takbräder och tapetsera om väggarna. Fondväggen är redan köpt och plats-bestämd. Går i samma färgskala, som sängöverkastet i fönstret. :)

      Radera