lördag 14 september 2013

Förenklingarna får en att bli otillräcklig och dum

Nej, det handlar inte om slaviskt pekande i oblygt kriminella operativsystem, denna gång! 

Någon som spontant känner för att renspola ett kylarsystem, och fylla upp igen? :s  "Lej bort" har blivit mantrat. Det vardagliga känns obekvämt, och inte tillräckligt glamouröst.
Förr var det bara att skruva ut den mässing-blanka avtappnings-nippeln ovanför dagvattenbrunnen (Provocerande, eller hur?) och spola in vatten där kylarlocket skruvats av. Nu skall istället kylar-slangar loss, glykolen tas om hand, för att sedan ändå obönhörligt läcka ut där slangarna lossats. Längs våra översaltade och vindrutespolade vägar.
Knasig lösning, då vätskan ändå borde bytas ut vart annat år! (Hur ofta gör du det?)
Saknar mina gamla SAAB:ar! Där var heller ingen el-fläkt som behövde bytas. Gick motorn, snurrade fläkten. Punkt. Inga överraskade fingrar efter att propellern plötsligt startat upp igen. När motorn stängts av?

Mycket som var enklare. Jag ser hur plåt-tak skruvats direkt på eternit, här intill. Så skall man inte göra det idag! Möjligen lägga kondensskydd och läkta om ovanpå? Myndigheterna kommer direkt och pekar finger. Takläggarna som lovat mig plåt i aug-sep, är bromsade i stan, p.g.a. byråkrati. Ett allt för centralt hus, har nu tagit fyra extra veckor!  På landet skulle privatpersonen satt igång trädgårdsslangen, spolat och kapat asbest för glatta livet ( innan snön hunnit komma i vägen.). 
Bundit dammet till den rosa rännil, som samlats upp nedanför. Klart. Allt blir till vetenskap, om vilken ingen har någon! Du kan gå in på "www.", är standardsvaret. I ett inland utan internet.

Lillen fick sig sin nya dragråttan-sele igår. Även det en vetenskap numera. Bra i och för sig. Skall inte vara plågsamt eller skadligt med sele! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar