fredag 4 oktober 2013

En bra sista stugvecka

Började spännande, med en bil som tog paus mellan huckren. Gissar på bensinfilter, eller det "klassiska" skit i förgasaren. Skall även skärma av luft-filtret!
Annars en vacker resa upp, bland belysta höstlöv. Kom upp till ett för-värmt hus. (Tackar grannen för det!)
Första dagarna blev till acklimatisering, mat, fika och många partier kinaschack! Efter det vågade vi oss ut, för att plantera narcisser inför våren! Rensade bort de jordgubbar som syntes, samt flyttade ut blommor som risat till sig. (Blev effektfulla inslag i dungen)
Gräsmattan för-räfsades fri från barr och löv innan den klipptes, medan olja/filter och glykol byttes. Taket borstades och sköljdes av från mossa. Rännan tömdes därefter.
Akvariet är nu tömt, fönstren listade, bänkskivor in-oljade, grannarna pratade och fikade med!

Hem kom all känsligare mat och vätskor. Pallbockar likaså, inför byte bränslefilter. Ärtsoppan som kokades i stugan packades med hem, innan frostvakten slutligen startas, vattnet blåses och köldmedel hälls i krökarna.

Vi sägs själva farväl till, av ett vidunderligt norrsken, stjärnklar himmel och älgarnas brunstrop under de tjusiga ljusfenomenen! Unghunden hinner träffa sina första hästar och rådjur, under promenader och cykeltur till grannsjön.
Morgonen för hemresan, bjuder på tjock dimma och frost i gräset..

Hemåt vi huckra igen. Idag väntar bilbesiktningen på slitvargen.. :/
-Gränsen är nu nådd. Hög CO, rostiga framvagnsbalkar och utdömd dragkrok. Plus en handbroms som precis klarar sig.. Det blir för dyrt att ta tag i. Dags att skicka bilen vidare som konservburk. Den har tjänat sitt syfte väl. En sista månad, som den skall få ge järnet på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar