torsdag 24 oktober 2013

"Utopia" öppnat idag.. Och?

Kikade en del på "Dystopias" invigning, från utsidan. Är inte överförtjust i hela det stora, hårt inglasade galleri-konceptet med sin gemensamma, högljutt begagnade virus-luft. Parfymbutiker på bottenplan har man i granngallerian, vilka sprider sin huvudvärk till alla övriga våningar.. Var mysigare att kunna välja de små butikerna, direkt utifrån från gatan! Kunna lämna spark/ cykel och hund synligt utanför skyltfönstret och bemötas av en expedit som överblickade hela sin butik OCH de passerande.. med all den personliga charm denne myndige person ev. kände för att visa just den dagen. Vissa butiker var tysta och lugna. Andra luktade frukt och godis. De blaffiga skyltarna hade ännu inte tagit över husfasaderna, eller struntat i dess tid. Stan blir sig inte mera lik nu. Alla Tokyo-komplex som skall visas upp på bekostnad av gamla kulturbyggnader. Kulturväven, en försenad 700 miljoners kopia, av sex danska byggnader från -06.

-Var ganska trivsamt att bara slå sig ner utomhus. Frasse hade inte brytt sig om att torka några bänkar, men kantsten och vantar dög fint. Blev en lill-Frasse, och en svart nos på andra sidan om den... Han prövade även en lite vissen röd ballong, som låg där och vickade fram och tillbaka helt ostörd av trafikstråket intill. 

Nu är gatu-sopen och jag hemma igen.. Konstaterar att hans uppsamlingsförmåga har vuxit ut en del inför vintern! Myyyyyysigt. Blir att inviga medicin-kärlet jag fick.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar