onsdag 25 december 2013

COOP´s ägare ogillar ledningen.

En konsument-ägd butik, som vill dra in på återbäringen till sina kunder? "Måste" spara 500 miljoner i bl.a. personalkostnader, för att undvika konkurs..
Hur skulle det vara, om man lyssnat på sina ägare? Nu lade man istället ned kvarters-butikerna som gick med vinst, för att det inte var tillräckligt STOR vinst! Miste så sin konkurrens-kraft mot ICA, samt alla de kunder som inte vill gå i ett virrigt jättehangar, för att trängas i samma kassa-kö. Dåligt av ledningen! 

Kooperativa var för konsumenternas skull.
Samtidigt som butiker tas bort, försvinner busslinjerna. Gångbanorna görs dubbelt så långa, och färdtjänsten blir dyrare. 

"Det var bättre förr"?
Ja, inte var det så tokigt, innan allt blev spekulationer. Vi tog hissen ner till mat-affären, gick över till grannarna för post, bank, kiosk, en låtsas-farmor, grannbutik eller ungdomsgård. Allt avskaffat. Ungarna förvaras på hög för sig, och gamlingarna slängs bort. Känns som ett stort bedrägeri allting som det krävts in pengar för. Hyresvärdar som tar med sig repfonderna vid försäljning, med dubbel hyra som påföljd. Nedmonterat folkhem och välfärd. Förskingrad vinst. Förbrukade resurser. + fem grader och blöt vinter. Idioti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar