onsdag 11 december 2013

Kaos där ute

Syftar på både väder och folk. Tredje stormen på väg in sedan i höst. Nu väntar en klass 2:a igen. Tempen steg från -9 till + 9 grader. Regn på de iskalla av-åkta vägarna, och stående vatten på de tidigare snötäckta (lika trafikerade) gräsmattorna.

Whiskytallen valde att dra upp bopålarna

Läser om attackerande löshundar, och hundar som smitit till följd av det eller annan orsak. Russel-terriern, som förblir borta för tredje dygnet nu. Misstron som växer mot dessa FB-efterlysningar, då antalet falska profiler och fejkade självmord ökat.
Ändå väljer man att skicka ut främmande personer att jaga hundarna, istället för att lägga ut egna inpyrda kläder på sista stället man sågs. (För hunden att hitta igen och varva ned på.)
- Extra märkligt, då man fördömt den som kort lämnat hunden bunden utomhus! För vem som helst att stjäla. FB: "Min hund är fritt byte därute, gå och hämta.."  12/12:Hemma, efter fyra timmar blöt och halkig hundprom i skogen. Skorna står i ugnen.. Hann precis hem, innan kolmörkret slukade oss. Joffi fick bli bekant med Ynk, Ilo och Nero. Ingen Nova.

Det "traditionella" skenheliga lusse-tåget tappar sina rasistiska pepparkakor, sitt patriarkala, midvinterblots-röda Niklas-helgon-till-ursäkt-för-felaktiga-datum-på-en-Jesus-som-judarna-inte-vill-ha-dödat (Puh!), och sina generade stjärt... stjärn-gossar i klänning. Föräldrarna plågas ändå av ett tjugotal egocentrerat kronförsedda och sönderblonderade hen i vita klan-lakan. Falsksången hyllar det gamla  brunetta helgonet från varmare, förr så okuperade nejder. Då hon trotsade romarna, och valde den då katolska kristendomen. En katolicism som de reformerta dog inför, för att slippa ha i Sverige. (Inte så lämpligt tvång, för övriga religiösa i småklasserna.) "Fotoförbud råder, pedofil det är i husen"! Dagis-barnen har skyddad adress.
Nu blöder istället tomte-renen sakta ihjäl, för att tillfredsställa de fridsamma nysvenskarnas matvanor. Varför förblir det då inte lugnt, där de är?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar