söndag 22 mars 2015

Jag är ett fossil

Vet inte exakt var man grävde upp mig, men är ganska välbevarad och ensam i mitt slag? Utdöd i ett allt mera ogynnsamt klimat, där allt skall vara tillåtet. Utom det naturliga och förnuftiga.
På något vis har vi av bekvämlighet överlåtit allt ansvar, åt en lågintelligent grupp för inre beundran. Tillsätt ett kontroversiellt mode-ord, och allt annat får rasa! Det är så djärvt och ärligt.

Mod, är när man riskerar något för egen del. Inte när man utsätter en hel nation för ökad fara. Det var inte modigt att köpa föråldrad energi till överpris, på skattebetalarnas räkning. Det är inte modigt, att som landets representant göra nya rondellhundar bland fanatikerna. Det är inte mod, att låta kommunen bekosta ens politiska propaganda-apparat. Gör sådant på er fritid, med det egna som insats!

Förr har det handlat om att bygga upp starka familjer. Att ha värdighet, stabilitet, samverkan. Museum beskrev livet i samhället, oavsett kön. Det var innan Sträng gjorde det fult att ta hand om sina hem och familjer. Innan det blev fel att uppfostra, tillrättavisa och efterleva givna lagar. Nu har man skalat bort moral, ordning, familj, trygghet, ekonomi och hälsa. Identiteten. Unga vet inte längre vad de skall svara, på vad som är manligt/ kvinnligt. Ingen har någon uppgift i livet.

TV2 bjuder sexuell exploatering, hela måndagen 23/3.
Landet duktig, som inte gjort upp med sin egen rasism mot samerna. Vapenlandet som ledde tyskarna till Norge. Landet som fyllde 70-talets småbarn med sex och social misär via alla på-prackade kanaler, medan kändiseliten och myndighetspersonerna ännu runkade av sig i underåriga småtjejer. Landet som inte har råd att ge god vård åt sina egna invånare, för att dess styrande så gärna vill slå andra på fingrarna! Sopa framför den egna dörren, tack! Det luktar.
Jag vill våga vara ridderlig längs vägen, utan att rånas av turnerande vägpirater. Vill kunna gå strandnära, utan att de skyddade ytorna getts åt sponsrade tiggare. Jag vill kunna få säga detta, utan att vara udda. Tolv nya inbrott denna helg, bara i Väster-botten. Nu frågar man sig vad som hänt? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar