tisdag 2 juli 2019

Umeå är en modern stad, där det smäller.

Klippte gräset väl kort efter midsommaren och innan hemfärd. Har inte kommit mycket regn sedan, utan blåsten har torkat ur snaggen så den gulnat. Just nu är det tid för blåklockor och hundkex. I övrigt tycks det vara växtpaus? Eller helt förbi. Jag har kikat lite på våra älg-tuggade vinbärsbuskar, och tagit ur dem en del gammalt. Hoppas att de kommer igen, ännu några år!
Var hem till räkningarna en sväng, samtidigt som det var Wheels nats. i Umeå. Samma kalla skitväder där, trots att de brukar ha ordnat sommarens varmaste dagar. Minns hur jag och gamm-hunden for på cykelsemester just de helgerna. Men i år förblir det blåsigt och kallt, med inslag av regn. Lagom att flänga runt och bunkra till skafferi och pyssel. Vägkanterna är enormt gröna och frodiga i sitt sly. Vem behöver Storbritannien? Nyhetsflödet fylls med hets mot våra invasiva lupiner. Nu skall de rotas ut! Samtidigt skjuts det numera, även i Umeå. Också en oönskad import.. Det räckte inte med Haschboda och Åchlijdheim. Även den vita stadsdelen Mariehem, skall svärtas ned. Det som varit ett paradis för hundar! Äldre vågar inte besöka varandra om kvällarna längre. Man gruvar för att gå till bussen, vid centrum! Där är istället fyllt med virkade huvudkalotter och nattskjortor. Somliga viftar med butterflies. Andra skjuter mellan bostadshusen. Källarförråd som regelbundet länsas.
Vi tar våra långpromenader, mitt på ljusaste dagen, trots att hunden inte tål värmen så bra. Löfvén säger att vi skall känna oss trygga! I folkhemmet.. Vems folk pratar han om? Han som höjt sin lön och skrotat arbetarklassen. Han som lovade höjda bostadstillägg, medan AMF tillsammans med Rikshem chockhöjt hyrorna. Han borde betala ut skadestånd, till "folket"! För allt det elände han klänger sig fast vid.

Allt detta kan få vem som helst låg på energi. Det gynnar dock affärsmännen! Jag köpte t.ex. nya skor nyss.. Men både felvända Utopia och oönskade Avion töms på butiker. Vi vill inte ha dessa skrytkomplex. Vi har inte heller råd med Stockholms-boutiqerna. Umeå är en studentstad , med reducerat Volvo och tokhöga hyror. Hem & Hyra har en stor genomgång av vad Rikshem varit för bluffbolag, i senaste numret. Lite väl sent kan jag tycka, men samtidigt med väldigt stabilt underlag. Vi som trodde att Akelius var det värsta man kunde drabbas av. -Han var bara tidig.

Här ute i avfolkningsbygden får man koppla bort, ett tag. Tyvärr har vi både Radio, TV och internet här också. Så vi kommer inte undan helt. Den fria rörligheten från EU, hälsar på i villorna. TV deklarerar att poliser finns det inga! Det är fritt fram, för våra tiggare med träsmak i rumpan. Staten har även beviljat vargrevir mitt i renbetesland. Ner med ursprungsbefolkningen. Det torde få bli samma lösning på båda problemen? SGT är en gammal tradition. När ingen lyssnar.

Vi hjälps åt, vi som är kvar. Ser till varandras ägor, byter tjänster när vi kan. Det är helt ok ännu, att hälsa på över ett pipstopp. Ta en bulle till!
Hoppas även grannhuset kommer i goda händer. Det ligger ute nu, för 195000:- . Förhoppningsvis säljs det till någon norrlänning, som kommer att vara där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar