måndag 13 juli 2020

Kallperiod med varma känslor

Är kvar i stugan ännu, ifall någon undrat? Den andra målades sista vita varvet på bättrade knutar och småfönster. Var hög tid, innan väntade 50mm regn på några dygn! Även brorampen fick sig en grå översyn.
Det är den tiden på året, när Brandliljorna blommar. Så även mina, från förra året.  Plussar på med en till, adopterad i år. Alla andras är dubbelt så höga....
Fredagen den 3:e kom mycket riktigt 18 mm nederbörd. Med hagel! En lämplig TV-dag.

Jeanette dök upp, efter kallbad på lördagen. 👩‍❤️‍💋‍👨



Vad gör hällregn och strömavbrott?
Tillsammans har vi vårt solsken vid Hocksjön. Underbara värme! Maten blir så mycket godare på två, och filmerna mysigare.
Hela gräsmattan genomtuggad v.27, innan nya 17mm den sjätte. Mer film-mys och tärning.
Gradtalet har legat kring 15grader, med mer eller mindre vind. Bad kräver nästan att bastun körs igång! Bra att den finns. 70grader värmer gott.
Lånade en veranda vid Skalmsjön på onsdag, och matade myggorna! Fyllde på med vegetarisk gryta. En utflykt som sänkte oss båda inför torsdagen.. Skönt med förståelsen inför varandras krämpor! Mysigt ändå, med gryta och kroppakor i stugan! Inget fel på den miljön heller.
Fredagen var hyperproduktiv!!

Först safari-tur till Sputen och Abborrvattnet, sedan egen fabrikation av armstöds-väska. Det blev en " Två Ernst och Knut"! 😜


Lördagen kom med en bonus och överraskning, även för mig. Blev inbjuden till 40-års kalas för Jeanettes måg, med vänner och familj! Väldigt trevligt, glatt och spännande.. Hur skulle vi synka? Vad skulle dottern tycka, om mig? Den kvällen hade sin egen motor! Med säregna musik-improvisationer och matproffs. Minns Johan Stjernholm.. På/Av..

Söndag igår. Då skall man visst vila, så en "dagen efter" passade bra! Solhörnan klippt, soffan insutten och lax tillagad. Ännu en soft dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar