fredag 30 juli 2021

Tvära kast, Nordingrå

 Fjorton grader och blåst, efter att Jeanette åkte hem. Vettigt arbetsväder, för tre bonuslitrar hjortron på blötmyren. Lyxklipper det redan korta gräset, och drar upp båten på torra land. Undan de vita vågorna. Matlagren inventerade, och grannar pratade med.

På fredag blev det en snabbis, förbi Jeanette. Härlig kortvisit! Fick mig en seriös hängmatta med myggnät, för kortutflykter? Bra om det skulle saknas tältplats. Läckert! ❤

Shoppar hejvilt på lördagen. Hunden fick springa av sig. Pizzor för 15kr styck bl.a.. Söndagen och måndagen vilades  det ut vid Stöcksjön, tillsammans med Jeanette. Perfekt solväder!  Följdes upp med spontan 40 mil roadtrip, söderut och åter igen.


Tält, sovsäck, liggunderlag och minikök lades till liten matpackning, innan vi hälsade på bekanta i Kasa. Mumsade på hembakad banankaka..  innan fortsatt färd förbi Skuleskogen, till Norrfällsviken! :)


Slog upp tältet sluttande i sand, "intill" havet och natur-reservat. Helt naivt, och med endast vågorna som hördes i natten. Sovsäckarna kunde ha varit mindre halkiga... 😆  och informationen tydligare! Generellt för reservat. Olika!
Fricamping har blivit betydligt svårare.


Fåglar och solsken till väckningen. Åtminstone 27grader varmt i luften, en heldag. Klart, friskt vatten, innan vi städade undan efter andra och valde att åka vidare till Jeanettes bror och familj. Kul att få träffa dem!


Torsdag bjöd på 32 graders värme, och träff med J's pappa, syrra och svåger. Mycket inpressat, på samma tur!! Samtligt i helt fantastiskt solsken. Juli skall visa sig vara jordens tredje hetaste, sedan mätningar började göras. Med det följer hårdare skyfall.

Idag är vi åter i stan, efter att ha sett horder av Tessla-bilar och sedan sovit ut i Vännäs. (Mest vita, och några svarta Tesslor blev det.)

Dags för ersättare till J's tyglösa ryggsäck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar