tisdag 3 augusti 2021

Inspiration... av en geting!

 Gråkallt och deprimerande samhällsutveckling, och vi har mage att gå omkring och försöka småtrivas ändå? Var får vi allting ifrån? På lördagen t.ex.  var jag ut och cyklade, med hunden. Vad är det med det då? Kom hem med tennistrunk och necessär från Björn Borg, åt Jeanette. Knep de sista på rean. Sådant gläder. 

På söndag var vi hos moder på lunch och länsade frysfacken  på mat.. Dags för nya stugveckor och augusti månad. Solen försöker, men lyckas inte riktigt värma. Vi har tolv grader på bron. Vattnet lär inte vara njutbart. 


Öppnar garagedörren, och vandrar in i en störd getingsvärm! Klarvaken med ens. De gillade inte bilavgaser. Får försöka lugna ner dem med Kvitt-spray, och bensinbad. Boet ryms knappt i en stor pepparkaksburk, när denna hålls upp ovanför huvudet... Bzzzzz! Inte läge att backa. Utgången blockeras endast av vätskan.

Klipper gräset i solhörnan och närmast grannarna.


Idag gör vi om möjligt ännu mindre. Biltvätt får vänta. Istället provligger jag hängmattan i dungen. Som en egen kokong, eller dylla. Vajande för vinden, som en okläckt geting i sin cell. Skyddad från andra insekter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar