fredag 25 februari 2022

Ukraina attackerat av Putin

 Rubriken fungerar mest som ett stöd för mitt minne. Själv saknar jag politisk insyn och inflytande över hur diktatorn beter sig. Jag kan bara reflektera över den svenska, traditionella fegheten.  Vi låter rysk gas gå via Gotland, och vi var på väg att beställa kärnbränsle till våra oönskade kärnkraftverk! Nu bombas bostadsområden i Ukraina oprovocerat av rysk militär, och Putin hotar alla länder som lägger sig i invasionen.. Allt blir dyrt. Medan bankerna servar oligarker.


Här har varit blidväder. Soligt och minus fyra på lördagen. Håret snaggat och ansiktet rakat. Mot kvällen är det åter minus tolv grader. Kalaha på luren.

Söndag blir mest ett besök från moder. Internationella piprökare-dagen.  Scrabble och fika. Problemet med ögat tycks peaka, vad gäller varläckage. Typiskt, då läkarbesök väntade på måndagen!

Dubbla tider på NUS, med först tryck- och skärpe-koll, följt av spolnings-försök i tårkanalen. Vätskan kom dock åter, i  den övre delen. Får droppa med Terracortril/ Polymyxin, samt väljer att spruta in en kraftig Nezeclear bihåla-spray. Inte enbart skönt, men effektivt!? Håller mig inne på tisdagen. Undan -8 grader.


Onsdag igen, fyndas unisex Swedteam Badger-fritidsbyxor. 300kr må anses ok. Rusta hade mat åt min hund! Laxkorvar.. Bra shoppat, innan Jea dök upp i kvälls-blåsten.

Torsdagen skrivs in som historisk, då Putin går in med missiler mot Ukrainas civilbefolkning, medan vi underhålls av Elitstyrkans hemligheter på TV./ Här har vi plus två grader samt regn i februari månad  och slaskföre innan svenska rallyt. Ett miljöbekymmer, som förbleknar vid en jämförelse? Vad gör det då att Dollarstore säljer fruktansvärt dåligt kaffe....


Tillfreds med livet i stort, toppar vi veckan med en kökslampa! Elektrikern kom med ny dimmer och en halvt omodern armatur för valfri lampglob.  Den påtänkta led-armaturen gick inte att dimra. Så,  nästan nöjd med hur det blev till slut.  Jeanette åker vidare till brodern och hans  dotter.  -Hoppas på en trevlig familjeträff, för deras del!

Starten för rally Sweden har gått. Jag hör evenemanget ända hit.. och sparar tydligen 800kr.
TV2 bjuder på en timme Nationalteatern -"Vi är barn av vår tid". Den är ur led.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar