onsdag 18 maj 2022

Har vi handlat klart snart?

 Man skulle få granska priserna i våra butiker! Hur kan man begära hundratals kronor för tio munskydd, för att sedan rea dem för en krona på mataffären? Vi har inte sett den sista smittan än. Säger sorkpest i trädgården... Inget att fnysa åt! Är för enkelt för handlarna, att bara skylla på inflation och godtyckliga kriser.

Dagarna har varit ostadiga, när det gäller värmen. Passat bra för innepyssel. Har byggt upp med material i Norup-pipans mun-del, och fått bort vissel-ljud! Använde vattenlöslig färg, till att börja med. Kan bli epoxy infört med kanyl, senare? Nöjd med felsökningen mellan tvättstuge-besöken, så här långt! 


På fredag kärrade vi ner ny stugpackning till bilen. Bra sol-tur med hund o vagn. Lördagen var kallare igen, när moder hälsade på. Följdes av regn! Planer på minisemester smids. Väggcykeln inbegripen.

Den flummiga elefanten i rummet, är att det falsk-neutrala Sverige nu i skräck sprungit iväg med en Nato-ansökan! Putin-vänliga Turkiet protesterar.. Bara att mysa på, det man kan? TV visar tydligt, hur shiamuslimer i Sverige medverkar till sex mot betalning. Så kallade njutningsäktenskap. Det, medan andra muslimska kvinnor förvägras religiös skilsmässa.. Varför fick naiva politiker ta in så mycket elände? 

Sveper butiker och dreglar över nyheterna där istället. Hunden får sin tur på tisdag igen, via Birk. Inte ett ljud om norsk nationaldag i år. Allt dränkt av krigs-rädsla.


Under namnsdagen är det däremot sol! Frossar i mig munkar på morgonen, bunkrar med 100 munskydd. På eftermiddagen slår jag till på fyra stycken Stockholm Designhouse muggar, med motiv ur Elsa Beskows berättelser! Nyskick, till en bråkdel av styckepriset 250kr. Även ett

riskprojekt följer med hem från Rebuy.. Handmade Regd., säger stämpeln. Det doldes tandmärken och det korta munstycket har tyvärr fastnat. Ebonit, mot ebonit. Får försöka lösa det, med rapsoljebad eller alkoholtvätt internt. Annars har jag fått mig en Sixten Ivarsson's Stanwell 04 "nosewarmer" till fisket! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar