onsdag 11 maj 2022

Stugstarten gjord!


En vecka går fort nu. Plötsligt har träd slagit ut sina löv helt! Andra börjar med lockande kladdbollar, för insekterna.. Skulle önska att fler i Umeå intresserade sig för skräpet man spritt omkring sig. Mängderna av plast, från konsumtion och lätteldade nybyggen.

Ryktesvägen åkte jag på en vårförsenad cykelrenovering. Små, slöa underhålls-åtgärder. Hjulriktning, och inkoppling av frambroms. Gav en och en halv kasse från mataffären! Följdes upp med varmt bad om gammkroppen.

På torsdagen rullade vi ner med skafferi-packning till bilskuffen  duttade igång batteriladdare ett par ggr, och laddade med lunch hos moder. Kaffe, javisst!


Fredagen upplevdes som varm, med noterade 14grader. Unnade mig en hundfri loppisrunda med uppdateringar i mobilen och flashback till uthus-barndomen! Denna undangömda vas, betingade 173kr på rebuy. Mamma plockade fram sitt ex., efter tidiga skolkamrater på 50-talet! Kan den rymmas i stugbokhyllan?

Regnig lördag med gnuss och en Alicia Wikander, som ängslig Lara Croft. Biltemasväng för torrbollar och batterier, samt mathandling på söndag. Kjell Lönnå dog efter ett sista musikevenemang. 85 år. 

Måndag hanns det med 12 hundkorvar från Rusta. Marginellt billigare än Ica.. Trevlig kväll, innan stugstart på tisdag!


Moder, hunden och jag bilade upp torrt och lite väl varmt, och möttes av snöfria marker och issörja på sjön. Inga rotvältor eller stressande behov i år. Bara att fylla skafferiet och modifiera luftavfuktaren, innan luftvärmepumpen sattes igång. 

Laila Erikssons broderade förkläde sattes upp i innerdörrens fönster. Blev bra, och känns korrekt. Så mycket jobb bakom stygnen! På garageporten fästes en VW-vänlig blå P-skylt lite käckt. Väl hemma och strax innan kvällspromenaden, kom regnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar