torsdag 26 maj 2022

Sommarkänsla

 Senaste dagarna i stan blev trivsamma. Hundprat med Rebecka, och solig gårdsträff med Mysan-folket. Räkningar betalda, medan surftäckning fungerade.

Mer avslappnad, kunde jag kryssa vidare i min stolhörna på måndagen. Att vattnet varit avstängt på morgonen, märktes inte av. "Putin-hinkarna" stod fyllda redan på kvällen innan.

Tvärhandlade det sista på tisdag morgon, innan moder, hund och jag bilade iväg solbelysta, med mat till stugan. Frysen blev välfylld! Skafferi och källare ser bra ut. Bromattan rullades ut, betongfigurer utställda, golven sopade. Värme och vatten är helt i sin ordning. Verkar bli en bra säsong.


Onsdag var lite gråsval, med lätt dugg. Meridan får sig nytt bromsok bak, och ny slang fram. Det hejas på både Stinnerbom, Karlsson och Strömbergare, innan hemlagad grytlunch. Före kvällen har vi ny vaxduk.

Kristi flygare dag är varierat molnig. Tar ett tag, innan vi kommer oss för att räfsa undan dumpat grus, snus och fröskal från grannen. Nu ser gräsmattan lite fräschare ut! Mamma har hittat på, att vi river lärft till fyra nya lakan. Intressant att se hur pass det tyget håller, jmf. med färdigköpta lakan? Det är då inte som gammalt hemvävt.  Hacke på väggen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar