onsdag 6 juli 2022

Värmeböljan kallnade

 


Sista juni startade våtvarm, inhöljd i morgondimma. Det var mäktigt, bara att andas. Långsamt segade vi runt och småpratade, tog fikat hos grannen på förmiddagen. Då gavs även tillgång till snabbt och väl fungerande WiFi! Toppenbra, bland störiga vinkraft-snurror. Kan publicera den efterfrågade naturist-BH:n!

Brotrappan målas in ett kosmetiskt varv. Jag vet att det snart är ogjort igen.. men det är fint.. en stund. Åskan mullrar på i bakgrunden.


Fredagen provstartas tidigt kl. två på morgonen, av samme granne med motorsåg i hand. Bara att le åt hans iver, och somna om några timmar. Det hinner bli 29 grader i skuggan, före frukost. Rena hundparaden ner till badet. Kantat med brems och röjsnören! Det blev en flykt till cykel-SM i svalt TV-rum, för min del. 5mm regn på kvällen.

Elva nya mm innan lördag morgon. Ett skönt morgondopp i diset, innan garagets vindbräda på baksidan blir skrapad, och den omtalade favvogrannen får sig inmålade brädor till sin påkörda husknut.. Bara att gera. Sex mm kvällsregn.


Söndag med fika tillsammans, innan jag förvandlas till nack-öm elektriker. Kökets jordgubbslampa får ny tryck-kontakt på sladden, och garaget förses med rörelseaktiverad knutbelysning in mot tomten. Verkar lovande! Kan ev. bli en till, vid entrén. 

Måndag den fjärde. Skön temperatur, trots sol! Värmen har tagit på, liksom nackvärken. Det finns disk och innepyssel att ta det lugnt med. Hunden får sig en springtur till närmaste hjortronmyr. Där syns inte mycket röd kart än. Dikena är dessutom rejält vattenfyllda! Får hålla koll framöver. Hinner olja in den barlagda vindbrädan, bara strax innan kvällens åskregn börjar!

Tydligt att vi fått annat väder nu. Tisdagen  bjuder mer åskregn, och enbart Almedalsvecka eller sport på TV.. På natten är det bara 9 grader! Kattvinden känns sval att sova i.


Det för oss fram till idag. Mörka moln på himlen och sval blåst. Gräset och spirean klippta.  Det fick bli ett sjödopp, innan varm dryck! -Var är alla andra? En 60-årig psykiatriskt samordnande kvinna blev knivmördad, mitt i Almedals-röran. Efter allt snack om bättre uppförande.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar