lördag 5 augusti 2023

Åsele skräpas ned

Hunnit slå hög-gräs och klippa sly utanför mitt staket, skjutsat in fläskpannkaka i ugnen och avnjutit Höksjön i skönt uppehållsväder. Gh håller telefonkontakt om dagarna... Lite roligt att tänka på.


Fredagen var enormt tråkig. Ett enda långt segregn, som resulterade i hela sex millimeter! Hur det kunde räcka så länge?

Därför var det extra välkommet med solskenet idag! En chans att få torka upp, både trä och själsligt. SMHI varnar för katastrofmängder regn f.o.m. måndag, med vindar från Finland. Här plockas bort allt löst, förutom regnrännor. De pålas fast. På det sitter det bra med Bullens korv till moset. Hunden får springa lös till Skalmsjön. 


Det är där som detta inlägg får sin rubrik.. Fordon och hus längs vägen, tillåts stå och förfalla totalt. I en tidigare vacker omgivning. Nu förpestad av vattenfalls vindkrafts-brum. Efteråt vill man kanske nyttja badbryggan, men möts där av en fiskmassaker bakom ett skräpigt bärplockargäng.. Så, Åsele kommun:

"Är det verkligen tänkt att Tallsjö badplats skall fungera som thailändsk fiskeindustri och motorcamping? Det är bara ogjort, att badgäster marineras i oljeläckage och nätas in i krokade revar. Sophanteringen har vi sett nog av i bärskogen redan. Låt oss slippa plastkassar med ölburkar på stranden! 

Någon som anställt arbetskraften till att tömma andras mark på bär, bör ta större ansvar för hur omgivningen drabbas. Innan vi helt mister allemansrätten."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar