onsdag 2 augusti 2023

Irländsk grönska

Regnet förföljer mig, oavsett om jag är i stan eller på landet. Inte riktigt vad jag önskar mig! Hösten räcker så bra ändå.

På lördag inhandlades 18 LED-lampor till staketstolparna, och en kylväska med mejerivaror. På söndag bar det iväg, mitt i värsta solvärmen! Mat, LED:ar, gräs-klippare, moder och hund instuvade i bilen. Sedan yrslades det iväg. Lamporna sattes ut samma dag! På kvällen kom Tony glidande till 3-4:an.


Inviger nya handgräsklipparen på måndag förmiddag. Ett jobb som brukar få ta tre dagar, om vädret tillåter. I år måste man dock passa på, efter sovmorgonen!  Var väldigt trevligt med nya skär. Från det råa, tröga, till att bara höra den jämna tonen sjungas/visslas fram där man går. Svettig och ganska slut, var det gott att sätta sig vid dukat bord och hemlagad köttgryta! Där kom så regnet, som följt mig genom sommaren.. Både en första och andra omgång, samma dag. Hann precis med en lättare busk- ansning.

Första augusti inleds, på samma sätt som juli avslutades. Mera regn och färg som spricker. Försöker tänka bort det, med en rulltårta ugnen. Gott blir det åtminstone!  Vid tiotiden är det elva millimeter i regnmätaren. Grannen hemifrån ringer ett par gånger, och pratar om sin stugtillvaro och åldranden. Vi har mycket gemensamt i livet. För att göra något, putsar jag fram tre av spanjolettfönstren, efter behov. Vid bron, kökssoffan och trapphuset uppe. Mest flugskitar, annars ett rent vatten.


Onsdag beskrivs som reeeeeeeeeegnig. Hunden väckte vid sju. Blev tid för mer spel och en välbehövlig ryggmassage. Det senare var länge sedan.  Klockan 22.00 är det sjutton och en halv millimeter i regn-mätaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar