lördag 19 augusti 2023

Dolt i dimma


Klev upp lite tidigare i onsdags, för att eventuellt se så att grannen kom sig upp. Han hade veterinärtid att passa. Lite uppstressad och utspridd, precis innan alla papper, hjälpmedel och hund var på plats. Vi var lite påverkade av det hela, under dagen. Stadsgrannen ringde dock och fyllde på med andra intryck! Själva plockade vi fram den numera så exklusiva lax-raden, till lunch. Var skall priserna stoppa? En lyckad sommardag lär skall innehålla utebad, så vi stoppar in ett sådant också! Till nylagad äppelpaj fick vi så det dagliga regnet..



Torsdag lyfte vi! Blå himmel från start. Tillbakastopade grönsaker i frysen, här skulle samlas blåbär i skogen. Bär som övervägande redan hade blivit norpade  visade det sig. Hädanefter tas plockarna aldrig ut ur cykelväskan! En fin tur ändå, med fika vid vattnet. Holländare har börjat hänga där varje sommar. Hoppas de inte handlar med örn-ägg? -Vi köper våra bruna hönsägg av Viktor, i gården intill. Kanske förklarar varför det går räv på vår?



Fredag var också så välkommet solig, med lite psykadeliskt molnfladder i ögonvrån. Vinbären är svarta, men otäckt sura ännu. 4:e holken åker upp vid grindhålet, allas våra "klor" blir klippta innan hela huset sopas. Bara så skönt, att få använda parasollet en stund denna sommar! Vi är snart på väg hem.. Behöver bara inventera, baka och fixa till oss lite först. Om vi hittar i den kyliga morgondimman?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar