torsdag 31 augusti 2023

Fin återhämtning

Vi behöver tid på oss, att ställa om och hinna landa på. Oavsett vilken riktning vi flyttar oss i. Dykare känner till det, liksom bergsklättrare.  Globetrotters slänger sig med begreppet jetlag, när de korsat kommungränsen.


Det är likadant för oss, när vi växlar mellan stad och stuga! Allt som behöver tas om hand, tvättas eller inhandlas, innan man kan slappna av. Planering på två håll.

Moder har fått sig en sidokorg på cykeln, för säkrare transporter. Det är dumt att hänga kassar på styret!  Vi tar det ganska lugnt i gråvädret. Väntar på regnen!
På måndag hade jag hemodlade tomater från havet,  vid dörren. Roliga sorter i orange, gul eller lilatonad skalfärg. Olika smaker och former!  Första morgonpromenaden tas med hund-granne. Hennes tik skall opereras i livmodern. Matten har otur med den hundrasen. 
Min långsamma hund joggar däremot vidare vid cykeln, då vi kollar av förändringar vid Stora Coop. Rivningar på gång. Hann hem, innan kvällsregn!


På tisdag tog vi ner 160 liter jord till garaget. 80 av dem är beställda av stuggranne. Tankarna går till Waterworld? Kom hem, innan avfärd ut mot havet. Leifs lillasyrra Ellenor  följde också med grannen ovanför, när vi besökte dennas mysiga stuga. Övertagen efter tidigare generationer. Hav ända in på tomten! Vi var inte hemma, förrän vid 21.30. Mörkret hade då hunnit bli väl påtagligt. Någon polis-cykel blev inte stannande.


Onsdag packades cykelkärran på nytt. Tre frysväskor och mammas fyllda cykelkorg. Allt skulle in i skuffen! Lunch hos henne, innan ny vild jakt på Runes 12.5 x 2/14-8 slang till rullatorn. Min cykelverkstad blev räddningen. 

Hemma väntade mer gårds-surr med grannar: utomhus, i trapphus och på efterföljande hundpromenad. Vi är nyttiga för varandra! Oavsett det är praktiskt eller mentalt. Enkla bil-ljus-problem.
Idag blir det inte mycket gjort. Regn, och varmbad! Loppis-pipa passerar, för 1500kr. En Peterson 317.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar