lördag 29 juni 2024

Vården svek och belönades

Vårdstrejken är över. Operationsköerna hann växa till sig bra. Jag skulle vilja veta, hur många desperata som hunnit ta livet av sig denna gång? -Också ett sätt att minska vård-skulden.

Jag vet att jag blev lämnad utan hjälp. Kunde inte ha uttryckt mig tydligare, men fick bara veta att de inget kunde göra. 1177 varken kunde eller fick.. Märklig syn på sin arbetsuppgift, sitt kall.


Vi fick hålla oss till pliktkänsla, familjeansvar och egna hittepå. Massage hemma på rumsgolvet, tills det att privat läkare och dyr kiropraktor blev ledig. Jag hade på känn, att mycket kunde hittas i bröstryggen. Sådant duger inte vården till, trots alla studieskulder! De har skaffat sig fina titlar. Trygga anställningar. I Bulgarien säljer man sina namn, åt företagare som vill öppna mer än ett "apotek".. Det är patient-säkerhet. Hem o Googla er friska istället!


Riktigt bra är jag inte, men panikgråten kom av sig. Nu är vi åter på "snurr och värk". Mera hanterbart, efter alla dessa år. Wheels bilutställning får klara sig själv i blåsten, då nacken behöver bli mer stabil ett tag. Det skall handlas hem till stugan också, innan ny period! Potatis och mjölk är värt sin vikt i guld numera.. Vem kunde ha trott det, där vi gick dubbelvikta i potatislandet? Basmaten vår. Kan ingen utbildad skjuta Putin?

onsdag 26 juni 2024

Nattsvart solljus

Det förblev grå skvätt-dagar hela vägen, tills vi for hem på en väg randad av skurar.. Den dagen fick hunden bara en disciplinerad morgonpromenad. Så pass vi hann se morgonsolen, och sedan gick tiden sakta mot ännu ett regn.. Gårds-träden luggades fria från oönskade stamskott. Mat lagades i ugnen, medan värmepumpen sattes ner till 16 grader.


Självaste midsommarafton möttes precis så ensam, som jag känner mig. I ett folkhav av drogliberala skvallerkärringar och framhejare av kriminella, är det jag som förblir icke PK. Det tackar jag för, när politiker var de som fördärvade landet till att börja med! Sålde ut det, till Putinvänliga kineser och importerade terrorister.. Hur kan man vilja beblanda sig med det?

För lite ökad fräschör, snaggas huvudhåren och ansiktet skalas rent runt schnurrbarten. Rebecka smög på oss, där vi satt på fyllebänken för oss själva.. Precis lagom mycket sällskap, i den stunden! Rak, fåordig kommunikation. Utan att bli insta-förljugen. Tack skall du ha, för pratstunden!
Solen visade sig på midsommardagen. Med långsam postgång, fick Tradera-fynden passera.. Jag hinner inte vänta på fler Brooks-sadlar. Lusten saknas dessutom.  Är bottenlöst gråtmild, vilket hunden snappat upp.. Är så glad ändå, för de flyktiga bekantskaperna jag hållit liv i längs hundpromenaderna. Vi kan varandra, efter alla åren. Skröpliga, var och en. Ordningsamma idioter.

Tillbringar faktiskt flera dagar ensam utomhus med hunden. Nära till gråt, och med Kalaha i telefonen. Den där färgborttagningstrissan från TV-shop, säljs varken hos Biltema eller Jula.. Det blir att skrapa  huset för hand! Övermäktigt. Målning kanske kan underlättas med smal luddroller.
Tre förmiddagar har gått åt till att finna någon vård. Vi hänvisas nu till privat sjukvård, som i USA! Fast vi aldrig hann försäkra upp oss. Vi vaggades in i socialdemokratisk livslögn, även där. 1177 varken kan eller får hjälpa, när det är totalt nattsvart i strejk. Tack och hej.. Här är tvättat och städat, så det passar en död.

Kastar hundralapparna omkring mig, för att få bröstryggen knäckt  samt ett finger punkterat. Skönt ifall det kan återställa gråtknappen? Jag orkar inte mer nu. Apoteket får sälja sina dekokter,  för att förstora näsan och boosta energin. Vad det nu är värt? Jag känner inte igen mig. Det är inte ens höst, än. På plus-sidan så peakar besöken från Hongkong, och jag får en plötslig topp, om 3000 besök i mina gamla avskalade blogginlägg!

tisdag 18 juni 2024

8 barn döda, i hemmet

Det vi brukar kalla sommar, förblir en tragiskt blöt transportsträcka genom tiden. För några blev det inte mer.
Medan vi klagar på det monotona i livet, finns det alltså värre öden! 4/10 kommer inte fram på självmordslinjen, och i chatten gapar det tomt. På 1177 är du ointressant, efter 17 år. Vi ser nyheter om översvämningar och ojusta krigsivrare.

Dagligt regn och låga temperaturer kan kännas trist, för vem som helst. Även om vi finner tid för brädspel tillsammans. Gräs kan klippas etappvis, när det torkat upp lite. Temperaturen är rätt behaglig, för hunden att få sina klor klippta i. Det är lyxigt att kunna få sätta i hela tassen, när man ger sitt bästa under morgondrag! Efteråt smakar det gott med grädde från rulltårta. Återhämtning s.k..


Blomman får nu ordnat för bekväm bergvärme, i sin villa. Väl unnat, om han skall bo där. Den ende som besöker den utsålda byskolan, är en ensam strö-ren.

Närmaste same, är bara här som hastigast sommartid. När han sköter "uppdrag" i samefrågor.


Här städar vi ut, inför hemfärd innan fyllesommar. Boningen utanför köksfönstret, har snabbt blivit allt för obesökt. Nyss hördes där en kör och båda föräldrarna for i skytteltrafik. Utanför syns resterna på marken.. Maken ser ut att helt ha gett upp? Ingen hona ses längre. 
Åtta (8!) framkläckta barn ligger på bädden, helt livlösa. Dåligt klädda, men viss talgoxe-teckning kan anas. I botten ligger ett lager fint grus, som leca-kulor, och ovanpå är en tjock madrass av torrt gräs. Verkar ha varit torrt och bra, så sett. Både större hackspett och svartvit flugsnappare härjar fräckt vidare i grannträden.. Som om ingenting hänt. Brandliljorna står redo att bekänna färg.

fredag 14 juni 2024

Vardagsregn

Inga översvämningar eller fram-muterade gälar än, men det känns allt lite surt och mossigt? Vi har tur, som hinner få oss cykelturerna på morgnarna! De behövs, för att dämpa ungdomsivern hos hunden och fylla på med lite positivitet hos mig. Är annars nära, att jag lyfter på telefonen till något sponsrat samtalscentrum! Humöret är inte på topp, när ensamma män kategoriskt hånas av Blåkulla-mobben. Inga svar fås på mina sms till sjukdoms-drabbade grannar? Det hinner ge både en oro och en trist känsla för det egna jaget. Nästgårds slås ängsmark, inför midsommar-brännbollen. Om det blir mer sådan, efter förlamnings-olyckan?


Hur som helst, så åker gamla deg-spaden fram, efter mormors moster. Handgjord av morbror Karl, och använd i generationer. Det är dags för råg/fil-brödet i långpanna! Görs bäst i äldre ugnar, då de nya mest ger tuggummi..

Trög och ofräsch i både kropp och knopp, blir det ännu ett kvälls-dopp i sjön. 

Denna gång inte så plågsamt, som tidigare. Gör mycket, att det inte blåser! Blir nästan så att man kan stå kvar ett tag i vattnet.. Väl inne igen, åker det gärna ner något varmt i magen. Sista delen av Mästerkocken V.I.P fick stå för TV-kvällen.



Gårdagen var riktigt tung för mitt sinne. Åska i den grå luften, när jag ansar busken. Totalt stilla socialt. Vi försöker värma på med klimp i den hemgjorda köttsoppan, när bergvärme-borraren kommer inbaxande genom den smala korsningen. Han försöker t.o.m. två vändor, men verkar inte få kontakt med kunden? Ingen fattar vad det satt i. Hen är på fötter. Ingen hade tagit kontakt? När jag lämnar, har vi strålande solsken, dubbla regnbågar och sju sekunder mellan blixt och dunder! Kaffekopparna skallrar och det vibrerar under egna fötterna.


Vi får vårt trekaffe, med det sista av julens fruktkaka. Hunden får smaka av vispgrädden och verkar helt oberörd av att det åskat innan. Vad gör man i regn? Vi roterar olika, gamla brädspel! Scrabble, Kinaschack, Fia och även Kalaha.


-Plötsligt ringde ändå den ene av sjuklingarna! Så skönt att få höra ett livstecken. Trots låg vikt, vatten i lungorna och metastaser, låter där hoppfullt. Blir nog ingen älgjakt, men ändå?  Forskare engagerar sig. Vi har inte tappat kontakten.

tisdag 11 juni 2024

Grått, blött & blåst


Med temperaturen under tio grader om dagarna och med dagligt regn hängande i luften, känns söndag lite tung och kraftlös. Även om jag haft förmågorna, är det inte optimalt för målning.  Det får bli enkel dammtorkning, golvsop och byte av fuktslukare, efter morgonturen med hund. Skön massage på kvällen, medan regnet smattrar vidare.

Måndagen startar, blöt i backen. Molnen är fortsatt mörka. Hunddraget blev riktigt bra! Väl doserat och med fin uthållighet. Sedan fick det ändå bli korsord och bakad rulltårta, undan ute-kylan.. 8 grader i luften och definitivt inget varmare i badsjön! Passade fint att springa runt med gräsklipparen, efteråt. Även Karlsson tyckte att det var svalt..


Ivrig start på tisdagsdraget, men inte längre samma uthållighet hos hunden.. Åter i stugan väntade Scrabble, rensning av lynnig kaffebryggare, oxalsyra-blekning i sanitetsporslinet och andra hälften av gräsklippningen. Vi hann få cirka femton minuter solstol, innan ett av dagens regn och mer massage tog vid. Efteråt ökade blåsten igen. Varma wienerbröd förhöjde!

Med så lite hundtid ute på bron, klämdes lasyrmålning av takstolpen in. En göra-sak avcheckad!

lördag 8 juni 2024

Tre dagar ostadigt


Svenska flaggans dag, så som nationaldagen brukade kallas, var ganska avslagen. Övervägande molnigt kring solen, gav bra väder för räfsning av nerblåsta kottar samt maskros-plock. En bastklädd ren sprang obrytt förbi, längs staketet.

Då värmen uteblev, togs lite nervöst en ny tur med selad hund framför cykeln. Skulle jag krascha emot den nyskrapade grusvägen? "Neeeeej, jag tror faktiskt inte det".. Vi kom åter och en första lasyrgrund kunde läggas på takstolpen, innan scrabble-parti. Både Strömbergare och "gula villan" är på plats denna helg. Undrar ifall de valde geniförklarad "Räkhäst" i regnet, före svenske kungen på TV?


Midsommarblommorna syns redan utslagna upp på äng, medan rönnen står brun. Temperaturen ligger svalt runt 15 grader. Den där lasyrgrunden förblev klibbig och hann samla på sig allehanda trädfröer. Lockar inte till större insatser, på måleri-området! Vi firar mina 52 år, med julens fruktkaka och vispgrädde därtill. Hunden får vara med, så klart! Med sina nyklippta klor, och wook från spisen. Ett lagom tempo på dagen. Luftvärmepumpens inne-del hann bli rengjord, efter förra säsongen. Medan rutor sköljdes av utifrån.

Tredje dagen alltså: sol-kyla-åskskur. Morgonen startades raskt, med ny vågad hundtur till Norrsjön! Han laddar snabbt ur sitt överskott, och blir sedan lugn och nöjd under förmiddagen. Piggar på sig till beställd Bullen-lunch! Gemensam, skön promenad ner till badet senare. Vägen kantad, av gamla systrar med röjsåg.

onsdag 5 juni 2024

1:a gräset klippt


Solskenet håller i sig, så de flesta söker sig till skuggan. Om de alls är ute. Kan bli något parti Vänd-tia med grannar. Åskan hänger där i luften, innan den brakar loss på lördag eftermiddag. Slog ut tekniken på brännbollsfesten ordentligt! Lika snabbt var det förbi igen. Hunden brydde sig inte.


Matta och mätta på värmen, hann vi glädja oss en mulen söndag förmiddag. Sen började värmen om igen, lite sakta i början.

På måndag tas 6 fil och mjölk, samt 1 fjällfil hem. Tvättstugetid för lufs och sängkläder. Det börjar vara hög tid för stugvistelse! Tar det sista varmbadet, medan det regnar undan.

Tisdagen den fjärde är åter solgassande fin.. Blev att handla hem lunch, slätraka nyllet runt mustaschen och invänta svalkan på kvälls-sidan. Jag är rejält låg till sinnet. Inklämd och i beroende av försäkringskassa och storbanker, varken kan eller får jag spara eller använda mina pengar. Jag skall hålla mig, helst under mattan. Andra kör kontanterna ut ur landet, lastbilsvis.

Vi klarar rådjuret, på vår makliga resa till stugan. Det är långt mellan körningar numera. Vi kommer fram sent, bara för att inse hur långt sommaren hunnit! Allt vitt blommar, fågelholkar är redan aktiva och gräset är jobbigt långt. Myggen trivs.

På självaste sol-blåsiga världs-miljödagen styrs min manuella gräsklippare, medan överviktiga gasar runt på granntomten. Vi hann gott färdigt min tomt, utan hjälpmotor.
"Blomman" investerar i bergvärme hos sig!