tisdag 18 juni 2024

8 barn döda, i hemmet

Det vi brukar kalla sommar, förblir en tragiskt blöt transportsträcka genom tiden. För några blev det inte mer.
Medan vi klagar på det monotona i livet, finns det alltså värre öden! 4/10 kommer inte fram på självmordslinjen, och i chatten gapar det tomt. På 1177 är du ointressant, efter 17 år. Vi ser nyheter om översvämningar och ojusta krigsivrare.

Dagligt regn och låga temperaturer kan kännas trist, för vem som helst. Även om vi finner tid för brädspel tillsammans. Gräs kan klippas etappvis, när det torkat upp lite. Temperaturen är rätt behaglig, för hunden att få sina klor klippta i. Det är lyxigt att kunna få sätta i hela tassen, när man ger sitt bästa under morgondrag! Efteråt smakar det gott med grädde från rulltårta. Återhämtning s.k..


Blomman får nu ordnat för bekväm bergvärme, i sin villa. Väl unnat, om han skall bo där. Den ende som besöker den utsålda byskolan, är en ensam strö-ren.

Närmaste same, är bara här som hastigast sommartid. När han sköter "uppdrag" i samefrågor.


Här städar vi ut, inför hemfärd innan fyllesommar. Boningen utanför köksfönstret, har snabbt blivit allt för obesökt. Nyss hördes där en kör och båda föräldrarna for i skytteltrafik. Utanför syns resterna på marken.. Maken ser ut att helt ha gett upp? Ingen hona ses längre. 
Åtta (8!) framkläckta barn ligger på bädden, helt livlösa. Dåligt klädda, men viss talgoxe-teckning kan anas. I botten ligger ett lager fint grus, som leca-kulor, och ovanpå är en tjock madrass av torrt gräs. Verkar ha varit torrt och bra, så sett. Både större hackspett och svartvit flugsnappare härjar fräckt vidare i grannträden.. Som om ingenting hänt. Brandliljorna står redo att bekänna färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar