tisdag 11 juni 2024

Grått, blött & blåst


Med temperaturen under tio grader om dagarna och med dagligt regn hängande i luften, känns söndag lite tung och kraftlös. Även om jag haft förmågorna, är det inte optimalt för målning.  Det får bli enkel dammtorkning, golvsop och byte av fuktslukare, efter morgonturen med hund. Skön massage på kvällen, medan regnet smattrar vidare.

Måndagen startar, blöt i backen. Molnen är fortsatt mörka. Hunddraget blev riktigt bra! Väl doserat och med fin uthållighet. Sedan fick det ändå bli korsord och bakad rulltårta, undan ute-kylan.. 8 grader i luften och definitivt inget varmare i badsjön! Passade fint att springa runt med gräsklipparen, efteråt. Även Karlsson tyckte att det var svalt..


Ivrig start på tisdagsdraget, men inte längre samma uthållighet hos hunden.. Åter i stugan väntade Scrabble, rensning av lynnig kaffebryggare, oxalsyra-blekning i sanitetsporslinet och andra hälften av gräsklippningen. Vi hann få cirka femton minuter solstol, innan ett av dagens regn och mer massage tog vid. Efteråt ökade blåsten igen. Varma wienerbröd förhöjde!

Med så lite hundtid ute på bron, klämdes lasyrmålning av takstolpen in. En göra-sak avcheckad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar