söndag 15 september 2024

Frostiga gräsytor

Fredagen den trettonde, var dagen för mig att lossa ställning från lastbil. Det är en uppladdning, om någon? Nackskada, gammkropp och med sviter efter draghunds-olycka. Dimman låg tjock och illavarslande över landskapet.
Mamma lovade att göra äppelpaj, bara lossningen var avklarad! Hunnit till de syrligare äpplena.

Så vaknade solen till liv och drev bort morgonfukten. Strax innan lunch backade en lastbil upp mot tomten, och en ung och trevligt rask chaufför förde kvickt ut de dubbla pallarna på baklyften! -Gick hur smidigt som helst. Bara att lämna på gräset, för mig att dela upp och gömma undan. Vi fattade knappt, att det kunnat få gå så smidigt? Vackert väder och lättade i både sinne och plånbok.. räfsade vi ihop några högar av fallet barr från grannen. Unnade mig t.o.m. ett av årets sista sjöbad? Bryggorna torde snart bli uppdragna. Nyttjandegraden är inte särskilt hög längre!


Känslan var fortsatt bra inombords, när vi vaknade på lördagen. Tidigt var solen igång. Ett par EU-pallar bars ned i källaren och en hamnade hos vedeldande granne.

Vid tio, var vi redan på väg mot lingonmarker och Höksjön. Dels för att dränera hunden på energi, men även för att åtminstone få ihop ytterligare (knappt) tre liter rensade lingon. De var annars inte roliga. Blöta, frostnupna och angripna av insekter. Det blir inget fler plock! Blåbären var närmast svarta och började bli sträva i smaken. Fick räcka med en liten bytta rårört, till morgonfilet.
Kvällen var stjärnklar, med en stor och röd måne liggande nere i slyet! Klart sevärd. En sådan kontrast, mot ohyran i städerna! 


Med klar natt, borde inte morgon-frosten varit så förvånande idag? Bilrutor skrapades och gräset var halkigt. Avundas inte alls jägare, under de förhållandena. Brrrrr!

Själv tog jag ihopsamlade järn-stänger tvärs över cykelstyret, och hojade vingligt iväg till byskroten med det! Glad att slippa möta någon längs den gropiga vägen...  Se'n kom solen, till utefika och barr-räfs! Fin dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar