onsdag 18 september 2024

Må-bra tempo

Vi närmar oss ofrånkomligt slutet av stugsäsongen. Det gäller att samla på sig positiva, sista intryck att längta tillbaka till, inför nästa år..  Morgondimma kan vara vackert, på sitt sätt. När ingenting annat blir synligt. Saker kan inte göras lika snabbt, med begränsad sikt. Målningen stoppas av fukten. Blir istället att kolla till hängrännor, så att de kan evakuera regn och smältvatten framöver. Att även fönsterblecken sluter an bra emot väggträet. Slå in de spikar som pressats ut med väderväxlingarna. För vilken gång i ordningen? Hunden har det skönt, ute med oss på gården.


Soliga dagar brukar vi annars lyckas träffa av, för storkok eller bakning i det fönsterrika köket. Så, nybakat rågbröd fick det också bli! Lyxigt. Bilen får sin oljenivå kollad, och justerad. Saker som  lätt glöms bort, efter att man passerat 18.


Eftermiddagen mulnade det på igen. Svalskitarna skurade från väggen. Gott att sedan få sitta inne, med ett Kalaha och äppelpaj till trefikat. -Det låter som en lång radda göra-saker, men de var inte så krävande någon av dem. För oss som tidigare laddat med Bullens pilsnerkov.. :)


Kan inte sätta många ord på gårdagen. Den var fint mulen till lagom solig, med cykeldrag till Höksjön. Raststället lika ofördärvat, som tidigare gånger. Hunden lika fartgalen! Lämnade en skön efterkänsla inombords. Sjöbadet tog hand om ev. ofräschör på kroppen.


Onsdag har pratats bort, i omgångar. Hundsnack på morgonen. Konstnär på eftermiddagen. Däremellan har vi dammtorkat, sopat och dammsugit bort sommarens ruskade fleecefilt ur huset. Fikat vår hemgjorda rulltårta med grädde, och inventerat matlagret. Skall vi lyckas bli utan packning hem i år? -Förmodligen inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar