onsdag 4 september 2024

Bärplock bland jägare

Startade söndagen, blött i stan. Helmjölken var knepig att få tag på från Norrmejerier. Det fick bli COOP 1.5L, med längre hållbarhet? Hur nu kon lyckades med det?
Resan upp till stugan kändes ovanligt seg och lång, med skurar av och på.. Haddock dreglade mindre, denna resa. Lövfärgerna har börjat inför hösten, och flera löv lämnar redan sina grenar! Första september.

Väl framme, har Blomman besök av syster och svåger inför jakt. Gula villan sköter sitt gräs. Rune har däremot åkt iväg söderut igen. Om sickan lever, vet vi inte. Förhoppningsvis inte.

Svarta moln inleder måndagen, så jag skyndar på med gräsklippningen. Hinner ta det mesta, före "evighetshörnet". Laddar om med hemlagad pannkaka och köttgryta. Klipper vidare, fast nu på naglar och hundklor. Lagom sedan att förlora i fia-spel och prata med P-O över telefon, medan det blåser upp och regnar. -Kanske kan vi få köpa Nibe varmvatten-beredaren av Blomman, när han nu kör bergvärme? Där är mycket kvar, att nöta på!


Tisdag börjar med duggregn. Bägaren hade redan samlat 12mm, sedan vi kom. Vi var lovade 2.2mm för dagen, så då chansar vi på att vädret inte blir värre? Skippar röjsnöre och gårdsjobb, för hunddrag till Höksjön. Vi möts av älgjägare, på jakt efter envist drivande hund på älg. Älgspåren syns färska, där de korsat grusvägen.. utan att det stör Haddocks dragvilja.  Det område vi skall till, är fritt från skyttar. Vi kan plocka våra sju liter blött skräpiga lingon och sedan fika hembakat, i godan ro!  Ett bär-år med stora, täta klasar. (Med halva bären obelysta!) Mycket flygfän kring ansiktet.

Hemma var vi snabba, att börja rensa. Inte för att det var så roligt. Vi är bara sådana. Gav upp efter fyra och en halv liter, rensat och infryst.

Onsdag ser ut att bli fin, med solljus! Vi ställer in ytterligare en och en halv liter rensade bär i frysen. Sex liter så här långt, m.a.o.. Kanske blir någon sväng till, med rödare bär? Inte idag! 🥱 Gräs och kallbad väntar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar