lördag 7 september 2024

Stora åtgärder

Det var lovat finväder för torsdagen. Förmiddagen gick bort i ett dimmigt grå-töcken.. Tänkte att det måste väl snart ordnas för beställning av rullställning till fasadmålning framöver, så pengar flyttades mer åtkomliga. Kändes som att jag var på gång? Solen sken, så det blev ordentligt varmt inne! Under tiden hann jag gå och svänga monotont med röjsnöret, i både dunge och längs med dikes-staket. Tråkigt ljud, och påfrestande i armar och axlar! Så blir det bara gjort en gång per år..
Grannen med besökande fick låna sekatör och grensaxar, till beskärning av vinbärsbuskar. Det fanns behov!


Det där med att beställa leverans till stuga, visade sig knepigare än tänkt. Klarna godtar endast folkbokförd adress för privatperson. Efter kontakt med Ställning.se ordnar det ändå upp sig, mot 30 dagars faktura hos Visma? Solideq.. Vi hoppas så. Lossningen får ta 30min, innan ytterligare prispåslag.. Nervöst, men det måste gå! Hos Blomman väntas det på nya fönster i Erskine-villan. Man vill slippa ifrån underhållet.


Fredag "hotades" det med 4mm regn, vilket lika gärna kan bli tvärmycket! Tät dimma fick vi på morgonen, så att vi knappt såg potthål eller uppstickande sten i grusvägen! Med de förhållandena sköt vi iväg, efter dragtokig hund längs Vintergatan! Inte blev hunden lugnare för det, den dagen.. Det var ett ständigt tuggade, på ben och våra armar! Jag gick ut med häcksax, till att ansa buske och ta ner det sista slyet längs tomtgränsen. Svettigt värre, i ännu en försenad solskens-dag. Nu är ställningen beställd. Blir en saftig slant, men sedan slipper jag krusa andra om hjälp. Det får vara värt en del. Händerna skakar av anspänning! Det blev stjärnfall senare, den klara kvällen. Passar på att önska. Firar köpet tillsammans med moder, genom likör, cocktail och glass framför Dobidoo. Gästat av Tomas von Brömsen.


Vi är allt lite tagna idag. Varför gömde någon en påse Rockwool i röret från spisfläkten? Vilar på frågan, i solskenet. Blir dock hår- och bil-tvätt under slangen! Kvällsdopp i sjön. "Kallras-skydd"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar