söndag 26 maj 2013

Härliga sol

Gårdagen tillbringades med jordgubbs-tårta och moder hos mormor. Blev en positivare sortens dag hos henne. Men hon börjar vara orolig över sin tilltagande demens. Ovanpå det att hon just ingenting hör.. 94 år. Försökte lyfta humöret lite, och höra om inte det vore idé att fixa till på balkongen? "Man skall bo på marken. Här uppe skall fåglarna vara!" -Sedan kom hon ihåg mitt uppgivna sätt, att hantera livet som barn: "Man vänjer sig."  En stunds förståelse infann sig.
Joffi får henne att lysa upp, och planera framåt ännu. Hon sparar alltid undan god mat åt honom..

Hann även ner till ett centrum under ombyggnad och dränkt i grus. Kom hem utan att ha handlat det jag skulle. Så totalt "blaha" blir jag i denna gryta, försatt i kaos!

Ej över, under eller normal: Jätte-viktig!
Dagen har vigts åt att bara ha det bra. Tidigt ut, att posta alla räkningar, och mjukstarta dagen med lurvas och prinsess-tårta. Flera flyttlass, joggare och främmande hundar i rörelse. Han har fått jaga runt med Vilma, och vänja in sig på en ny bestämd han-hunds-bekant.
-Nu har jag äntligen en nack-kompis i äckelvarmaste kaffe-hörnan! :p  Båda lika dragkänsliga, och i behov av regelbunden massage/ värme.
Nu är tummarna darrigt trötta, efter drygt 1,5 timmes hård rygg- och nack-massage. Hård nöt att knäcka! Men väldigt lärorikt. Fick loss huvudvärk och flera spänningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar