onsdag 1 maj 2013

Relativt lugn Valborg

Drogad av ångorna?
Vi gick ned på stan en sväng. Lekte runt med östgötaspetsen Evert på ängarna. Surrade senare bort en stund och vann i kina. Rundade centrum och gick åter. Klarade oss nästan undan pyroteknik! Men så var det en jättesmäll kring Mariedal? Hemma är det mest fylleskrål på granngården.. Som vanligt! Någon som fyrar av en tårta vid tolvslaget.
Ingenting som lillen bryr sig om. Så skönt!
 Dagen blåstes vi upp till tornet, för utställningsträning. Blev ett trevligt glatt gäng ,med  Basenji´sarna Cosmos och Pixie, Chinese crested:en Remus och Dvärgpinshern Lady, samt Samojeden Mille.




 Kvällen fylldes med tre rottweilertyper, en samojed, en tysk spets, en argentinsk(?) terrier, en goldenmix, Agnes m.fl..  
Ruffigare än det var trevligt! En rottisblandning som bet Grims husse över låret, fick runda av kvällen.. 





Varken ras eller namn är nämnt. Däremot en önskan om ett annat beteende. Få ned hetsen, och gynna lek. För nu har det varit ett antal incidenter bara i vår, och vi har kunnat träffas utan sådana tidigare. Ett fyrtiotal ekipage. Så fråga inte efter ägaren. Se över beteendet.

  Ägare till rottisblandning:
"Jag menar, då hundarna kommer i full fart mot en, då får man flytta på sig".. 

-Det är sådan här skyll dig själv mentalitet, som har tillkommit på träffarna senare år. Funkar, tills hunden prövar på en stolpe! Vi har haft barn och gamla på träffarna. Personer och hundar som inte är med i andras påhopp. Oförberett och med många kilon, blir det förarens ansvar att bromsa sin hund. Läsa av, ifall andra också trivs. En lättare påspringning i förbifartenär ngt. helt annat, än en tandrad över slumpmässig lem, eller att ramma rätt på. Det behövs inte ständiga kraftdemonstrationer och mosningar, gentemot det som inte utgör ngt. motstånd. (generellt sett, inte nu denna hund som kunnat förbli anonym)

 -Så ansvarsfullt är det på de större träffarna. Inget har hänt, det var självförvållat och behöver inte tas lärdom av? För att citera en mer ansvarskännande stor-hunds-matte: 
   "Nog för att många hundar är klantiga och springer in i folk. Men oftast så kanske dom inte råkar öppna munnen och sedan stänga den, när någon oansvarig människa hett sitt ben emellan"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar