söndag 2 februari 2014

Bojkotta Cesar Millan i TV!

Slopade 22miljoners kulturinvigningen som var igår, men missade samtidigt den intressanta same-intervju som hölls i glashuset. En skock blinda lemlar, njöt av att fira de ökade skattekostnaderna. En skånsk utfrågare förlade rasbiologisk forskning till 1910-1920talen. Hur blind är man då? Behöva fundera, på varför drabbade fäster så stor vikt vid det ens? Miffo! Hela bemötandet gentemot samer, och hur de förtryckts, grundar sig i vår förstatligade syn på människor. samerna-kränktes-under-invigningen Norrland förblir ett utnyttjat förråd enbart. En bakgård till Stockholms-inaveln. Vi hade Svenskt rasbiologiskt institut i mitten av 70-talet, officiellt. Sedan ändrades namnet.. Inga ursäkter har getts. Anhöriga får inte tillbaka sina dödas skelett, än i dag! Att jämföra med den officiella ursäkt, som USA äntligen gett sin ursprungsbefolkning. Hur klen den ursäkten än må ha varit. Vilken skillnad, mot för hur homosexuella vunnit gehör, efter 1978. -Då de plötsligt friskförklarades, p.g.a. ekonomin hos FK! Det går inte att friskförklara samer, och därigenom vinna ngt. ekonomiskt. Vinsten ligger i att man möjligen behåller dem, som en bromsad turistattraktion. aftonbladet Ett nöjesfält? Ett roligt cirkus-inslag för att få EU-pengar till kustregionen. Krasst! saknade umea
Inte många lyckades se eller höra spektaklet på älven. Dålig planering! Kanske oviktigt? Då kultur enligt Holmlund, är döda byggnadskopior och nya fotbollsarenor.

Igår blev det istället nio genom-lekta hundar i nysnön. Russel, golden, schnauzer, springer, samojed, finne, norrbottning och grannens lille trasselsudd. Bara sunt tydliga och o-kastrerade hannar, mitt i löptiks-hysterin! Inga slöa knippsningar. Ingen ökad ängslan, hos min fyrbente. Han är tonåring och börjar få attityd. Ett egenvärde. En funnen plats på skalan.
- Tål äntligen mer tillsägelse från mig, utan att ta illa upp. Skönt, de gånger det blir tvär-körigt i trafiken!

Jag är glad, att vi haft ett så mjukt förhållande hittills. Det har jag vunnit mycket på, relationsmässigt. Jag vet att han nu skall genom en mognads-fas. Hans ohörsamhet, beror inte på att han inte kan eller förstår.. Han vill så mycket annat, helt enkelt! Det doftar gott i näsan. :)

Tråkigt att man i tv valt att visa sådana dinosaurier, som Barbro Börjesson och Cesar Millan! Där prestige och stolthet fått gå före glädje. Om Cesar behöver inte sägas mer. Det räcker med att länka vidare! Börjesson (tror jag) har fått lov att komma till nya insikter, tack vare att hon nu prövar en annan ras. Kanske slutar även hon, att kasta kättingar efter hundarna?
No Cesar Millan
Mannen som inte kan tala
Kinesisk tortyr
Hundägare mot "Showen" Cesar
Hundtricket  
Vad säger han mellan raderna?  
Film-kickar med förklaringar 

Nu är vi åter uppe på +0.5 grader. Salt februari. Skare, klirrande träd och glaserade fordon! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar