måndag 7 april 2014

Helgen som bara försvann?

Fredag var avslappnad, med inte allt för mycket värme ute. Hann i princip plocka ihop en 18vxl. damcykel, med utbytt sadel, pedaler, reflexer o baklyse. Njöt av hockey-segern som var, och sedan blev det ett sent fika med Bond-film och D. Snoozade länge på lördagen. Tog det lugnt, då nacken är riktigt stel nu. Hade det gott ändå! Badkaret åker inte ut..
Söndag mötte jag åter upp D. vid studion, och lyssnade på en timmes arabiska. Trivsam miljö! Så, nu har jag fått höra både hennes arabiska dialekt, och bulgariskan. Engelskan vår, den flyter på. Det är intressant, att påminna sig själv, varför vi låter som vi gör! Hur slarviga vi håller på att bli, med vårt språk, och vilka knep det finns att hålla ordning på formerna. :/

Efter sändningen gick vi hem och gjorde bulgarisk Tzatziki-soppa: tarratora? Något åt det hållet.. Med fet yoghurt, gurk-tärningar, hackad dill och kinesisk vitlök, utspätt med en del vatten. Blir mycket smak, från vitlöken. Används som kyld förrätt. Parallellt tog vi oss igenom ganska rörig svensk grammatik och återfick den sköna värmen!

Kvällen bjöd på tilltagande blåst och svag kyla. Timmarna hade redan sprungit ifrån oss, igen! Så.. det var bara att gilla läget. 
-En ledig måndag. Så lägligt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar