fredag 27 februari 2015

Människan: Ett Otäckt djur! Veterinär?

Otrevliga sanningar om hundälskare, håller på att göra sig påminda igen. Orsaken är veckans nyhet, om en djurklinik som påstås ha låtit operera utan behörighet.
För några mattar saknar det betydelse, så länge allt gått bra! Jag finner resonemanget chockerande.
-Det är alltså viktigare, att snickare, elektriker eller den "barnälskande" förskole-läraren har behörighet? Wow. Vi har löst läkarbristen i Sverige!

Åter andra, anser att det är fel att klaga på sin chef. Passar det inte, kan man själv gå. Wow, igen! Uppenbarligen rektor-ämnen till mobbing-skolor! Passar det inte med daglig misshandel: Flytta på dig!
Ändå gavs stående ovationer till filmen the Whistleblower. Då var det plötsligt ok, och uppenbart? (På TV ikväll; Varg Weum, samma chefs-tema.)

Jag anser att det är viktigt med öppenhet. Den som inte har något att dölja, har heller inget att frukta. Den som gör fel, bör ägna sig åt annat. Eller tänka om.

Från Västerbottens-nytts hemsida: "En man från Umeå misstänks ha utfört operationer på hundar utan att vara veterinär. Den 67-årige mannen ska enligt åtalet bland annat ha opererat en korsbandsskada på en hund, men mannen saknar veterinärlegitimation. Han misstänks också ha genomfört en bukoperation på en annan hund. Ingreppen ska ha gjorts under våren 2013 och sommaren 2014. Mannen åtalas för obehörig utövning av veterinäryrket. Åklagaren yrkar också på att det djursjukhus som mannen gjorde ingreppen för, åläggs en företagsbot på 50 000 kronor." 
Styrks av VF samt VK, och i lokalradion 9.30 nämns "djurkliniken". (Lokalradion hade även upp de stora bristerna inom human-vården, tidigare på morgonen.)
-I tid verkar det stämma, med vad som fick "Djurkliniken" stängd i somras. Tyvärr kan djurklinik vara både benämning och en del av namn. Tvetydig rapportering.

I dag kommer klinik-ansvarig´s svar på tal, i VF. Ännu en otrevlig bild av människan:  Läkaren opererade inte själv, utan var bara med___som ett bollplank. Anklagelserna sägs bero på att en anställd konspirerat mot ägaren, i syfte att själv ta över verksamheten?
-Skulle kunna vara så. Min första fråga på FB, var hur rekryteringen går till? 
Vad är det för något vi får hit? Måste vi fortsätta åka ner till Strömsholm för vård?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar