fredag 17 april 2020

Stugvärmen är startad och aprilvädret luras!

Förra fredagen köptes tio penséer åt syrran, att ställa i trapphuset och möta våren med. Inser att de inte skulle ha någon chans i egna uterabatterna, än. Det blåser för kallt. Jag tar mig solstunder på promenaderna och i min lilla hörna, så länge. Torrvarorna är i stort sett inhandlade inför stugstart. Vem bryr sig om att det växlar mellan snö, slask och regn i blåsvädret? Det går att koppla bort med TV och korsord. En massa tjat om Covid-19.

Här på Mariehem hörs smällar om nätterna, ännu en bilbrand i carport på Mariehemsvägen. Sista grillstugan vid Nydalasjön har eldats upp! Så fruktansvärt onödigt. Inte mer trivsamt än vi får ha det i stan? Kultur-år, feminism och invandrade problem. Håll rent! Vilka toppar sjuk-talen i den senaste virus-hysterin? Det är sådana som borde ha hunnit lära sig svenska, och samarbeta med västerländska myndigheter. Istället för att bara skylla hjältefäders död, på att regeringen inte tidigare valt att begränsa folksamlingar, till max 50 personer? Tänk någonting själva! Självbevarelsedrift, inte könsdrift.

Annars rullar det på här. Tvättstuga, hundturer kring stan, packning i skuffen och skruvade cyklar. Jag fick tag på en adapter till nya 180mm bromsskivan! Cykel och mopedhandlar´n öst på stan hade ett öppnat set. Så nu är det bra bett i frambromsen! Gamla lekcykeln min. Undrar när den blir använd, nästa gång? Fornhistoriska Suomi tyres! Det värsta man kunde ha i dubbväg, då. Nu är gården dock sopad från grus. Backen ligger bar.

Igår, torsdag, åkte vi upp till stugan i Lappland. Soligt, blåsigt, torrt och fint längs vägen dit. Inga tillbud, och ingen kattstank i bilventilationen. Puh! Huset stod också kvar, fräscht och utan några otrevliga överraskningar. (Vi har inte anlitat Åsele fönsterverkstad, någon fler gång. Det gjorde för stor skada på huset sist! Stockholms-vandalen.)
Hann träffa fem av grannarna, och pratade lite mer med den ene. Han tyckte snön var jobbig. Skulle åka neröver ett tag igen. Ses väl, när vi kommit på plats ordentligt. Det kan få dröja lite, tills snödrivorna sjunkit undan! Garageuppfarten blir skottad, nu i helgen. -Efter att takraset lagt sig tungt, framför garageporten. Skönt att Micke finns i byn!

På vägen hem mötte vi ett par hundra renar, som mumsade salt längs vägkanten. Tack för dem, vägverket! Vad var det för fel på isrivare och gråvarg? Riktig, ärlig vinterväg och dubbdäck. Kring Vännäs blev föret blött och bilen skitig igen.. Så nära, att vi klarat oss fram och åter i en ren bil. Ja, ja. Det är snart sommar, där ute på gräsmattan!

Totalt har 1400 dött i Sverige, av Covid-19. Adam Alsing blev 51 år.. Tio har dött i Västerbotten, var 206 är bekräftat smittade. En testmedicin verkar ha god effekt på viruset. Positiva resultat har hunnit läcka ut. -Men än är det långt kvar!

I morgon får jag min mor på besök. Skall hinna våttorka golven, och ta en dusch på morgonen. Så blir här lite färre partiklar i luften?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar