söndag 7 juni 2020

Ha, ha, ha den äran, gammpojk!

Villahysterin grep omkring sig i gårdarna, då solen och sommaren gjorde sig påmind. Överallt klipptes gräsmattorna, för första gången denna sommar! Åk-klippare, motoriserade och manuella handjagare, bland ivriga röjsnören.. Nu är vi igång! Både maskros och vallmo visar sin kraft, där de viker ut sin färgprakt.. Hela grusgången är snart ett vajande vallmofält. Gult, vitt och orange om vart annat. Var skönt att hinna få den känslan ett tag, för nu har det åter hunnit vara regn i tre dygn.

Lågtryck inspirerar inte till några lång-dragna utejobb. Allt blir kyligt att hantera. Solfilmen på bilen, tycks mindre motiverad? Biltemas variant är snudd på omöjlig att separera från sin skyddsplast.. Bara för att trilskas på rutorna strax därpå! skall den dock!

Grannens fru är här, och har med sig sina skälliga jämthundar. Man får inte röra sig på sin egen tomt, utan att de startar!
Bästa är, att vistas inomhus. Göra sådant som inte är hjälpt av solvärme? Nybakad rulltårta med jordgubbssylt och vispad grädde, tjockpannkaka med brynt bacon, rengöring av gammal ugn...
Inget nationaldagsfirande lokalt, och TV:n stängde vi! Så mycket bedrövligt.

Idag är det min födelsedag. För 48 år sedan skulle solen ha lyst och gett av sin värme. Så inte idag! Grå blåst och kvällsregn.
I Umeå har träd lagt sig över E4 och blåsten varit riktigt besvärlig, för en del! Vi har det rätt bra här, när man jämför. Sköna promenader med löp-tokig hanhund.. Lagom isolerade, från hemtjänst-Corona.
Kramarna kommer per sms!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar