onsdag 17 juni 2020

Vår bästa (stug-) tid är nu?

Åttonde juni klipptes gräset ett andra varv.Solen kämpade emot mörka moln och kalla vindar. Det var lämpligt att hitta på saker inomhus, så som att rolla källarvägg emot fukt. Torrbollarna byttes ut och matförråden inventerades före korvkalas!
Samegrannen är kvar ovanligt länge i år, varför framrusande hundar blivit en del i morgonrutinen.. Inte enbart trevligt, även om det gått vägen. Man blir klarvaken!
Vi har faktiskt besökt närmaste matbutiken för komplettering, och det var den dyraste shoppingrundan på eoner! Kommer nog att fortsätta bunkra på hemmaplan, även i fortsättningen. Bilen är tvättad och bilrutorna har blivit filmade med bubblig Biltema-film. Ser ok ut. Tvärlik senaste brandoffret..


När det kommer till själva huset, fick jag mig en ny kalldusch i år. Ena takstolpen framför bron, måste bytas ut p.g.a. röta under plastfärgen.. (Vilken rysare, ifall taket skulle hinna sätta sig!) En till lokal företagare får chansen, att visa sin duglighet.. -PeMo har väldigt gott rykte bland grannarna.

För första gången sedan Joffi kom in i bilden, har vi haft utrymme för glass och coctail i stugan. Vilken lyx i vardagen! Det verkar bli en varm, mygg- och brand-härjad sommar, igen. Området brandinspekteras med helikopter! 27 grader, även om nätterna är svala. Vi är ändå effektiva här,som plockar maskrosor, petar rabatt, bakar rulltårta! Palme-utredningen tog det 34 år, innan man lyckades lägga ned.

Båten kom ner i sjön den tolfte juni, precis innan Jeanette kom på ett andra stugbesök och badutflykt till inloppet. En väldigt lyckad start på vistelsen! (Att hon och moder sedan gaddade ihop sig emot mig i både crocket och tärningspel, det kommenterar jag inte.. Bra att de kommer överens!) Surströmmingsklämmor på lördagen, för oss alla. Smakade förträffligt, och räckte till bara bra.
Yngre generationer är och jobbar i granngårdarna, eller tjoar vid badet! Är så glad för närheten till sjön, och för båten. Det blir badat flera gånger per dag.. från nyoljad brygga. Vi som inte ryms att krypa in under Lennarts hus.
Hinner få se en ensam ren på garageuppfarten, innan Jeanette åker hem till de sina igen.. Varit fem väldigt fina dygn tillsammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar