söndag 18 september 2022

Bär & kallregn

 


Tisdag den 13:e segade på med 4mm regn, under mest hela dagen! Lämpligt att koka undan måndagens lingon på. Govärme i köket, från matlagning i ugns-form. Massor av spelande vid bordet  innan köttbullar och makaroner till middag.

Onsdagen dubblar nederbörden, med sina 8  mm. Matintag överraskar, som det återstår att plocka ur frysen.  Våfflor med grädde och sylt vid lunch. På det orkar jag klippa fram den i år orörda båten.. Sly växer bra! Finns en del grundstötningar att lägga igen nästa år.

Tjatigt, med sex ytterligare mm på torsdagen. Ärtsoppa på spisen och vidare in i frysen! Kroppen ner i kalla badsjön. Flanell-påslakanet lagas på gamla Singern, medan "snickarglädjen" tycks pytsa ut sina inventarier efter gamla ägarna.. (En fin Valmet traktor bl.a.)

På fredag hade vi bara mat som intresserade.. Vi kan inte gnälla över äppelkaka, korv och mos, när Italien och Pakistan flyter bort, och massgravar öppnas i Ukraina. Även om det är knäppt, att vi skall betala dyrt för elsnurrorna utanför fönstret! 9.5mm regn känns plötsligt futtigt?


Less på vårt eget gnäll, cyklar vi ut oss till lingonskogen på lördagen, trots dugg. Kommer åter med 3.5-4L mogna lingon! Skulle bara "titta". En bra utedag för oss alla! Grannen fick sig ett paket piptobak.


Söndagslediga..Tjocka täcket plockas fram, då hullet inte räcker i svalkan som blivit. Av gårdagens bär kokas sockerfattig sylt åt mig. Det skall smaka lingon! I övrigt en lugn dag med Fia-spel, golvsopning och väntan på TV. "Kallarslet" i fönstret fortsätter att komma med knoppar, efter drygt tre månader! En bra blomma.. 6 ytterligare mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar