måndag 12 september 2022

Ett val i dunkel


Hösten börjar visa sina färger, när dimridåerna och frosten lättat. Det är väldigt skönt när man hinner se dem, innan de alla vissnat bort och fallit i glömska igen..


Motorsågen dras igång, bara för att se så att allting är i ordning. Det händer att "startsnöret" vill kladda ihop, i sin returfjäder. Så icke detta år. Skönt det, för då hann vi plåga oss fram på makadam-väg till Abborrvattnet! Som att besöka det riktiga Lappland, bakom knuten..


Den elfte september räknades rösterna i årets politiska val, på tal om att bekänna sina färger.. Oerhört jämnt, med ett mandat till högerns fördel (än så länge). Sossarnas importerade bidrags-väljare, hade strömmat till ett islamistiskt nytt parti, "Nyans"... för att inte säga "Färgad"? En osökt självironi  eller vanlig språkmiss av Erdogan-vännerna? Kommer antagligen att följa den brist på ordning, som dess utsatta områden redan har. Det ut-mobbade SD går å sin sida upp som Sveriges näst största parti, mellan sossar och moderater. En reaktion på att övriga blundat för länge.


Vi unnar oss en utflykt till Höksjön idag, då det förutspås flera dygn piss-väder! En fin dag, med 3.5l bortplockade röda bär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar